GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 14-11-2023 10:06   Güncelleme : 14-11-2023 12:41

Kemer’de şantaj operasyonu

Antalya’nın Kemer ilçesinde ekipler tarafından düzenlenen operasyonda şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal ve gasp olayına karışan 7 şüpheli yakalandı.

Kemer’de şantaj operasyonu

Antalya’nın Kemer ilçesinde yabancı uyruklu (Z.A.T.) isimli şahıs eskiden tanıdığı (U.Ş.), (E.Y.) ve (C.T.) isimli şahıslar tarafından kendisine tutmuş oldukları villaya getirdikleri kadınlarla arasında yaşananları gizli kamera ile kayıt altına alındı.

10 MİLYON DOLAR İSTEDİLER

Bu görüntüleri şantaj malzemesi olarak kullanan şahıslar daha sonra yabancı uyruklu şahıstan 10 milyon dolar istediklerini, parayı vermemesi halinde ise görüntüyü kendi ülkesinde bulunan sosyal medya sayfalarında yayacaklarını belirterek tehdit ve şantajda bulundu.

ŞİKAYETTE BULUNDU

Z.A.T. kendisine uyuşturucu madde verildiğini, bu sebeple hareketlerini kontrol edemediğini, (E.Y.) isimli şahsın müştekinin cebindeki 10 bin doları çaldığını, kendisine şantaj yapan şahıslardan davacı olduğunu beyan ederek ekiplere şikayette bulundu.  

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarına istinaden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda;Adana ilinde 3 ayrı adres, Antalya il merkezinde 1 adres ve Kemer ilçesinde 1 adres olmak üzere toplam 5 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda şüpheliler (U.Ş.), (E.Y.), (C.T.), (U.E.), (E.C.), (A.Y.) ve fuhuş amaçlı villaya kadın getiren (K.T.) isimli şahısların birbirleri ile organize bir şekilde hareket ederek olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

 Olaya ilişkin şantaj konusu video içeriği eşliğinde 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden (A.Y.) isimli şahıs ifadesinin ardından Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan (K.T.), (E.Y.), (C.T.), (E.C.) ve (U.E.) isimli şahıslar ise Adli Kontrol Kararı uygulandı. Şüphelilerden (U.Ş.) ise tutuklanarak Antalya Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne gönderildi.

 

Şüheda Partal Şüheda Partal