SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-03-2024 18:10

Kemer’de obeziteye dikkat çektiler

4 Mart Dünya Obezite Günü dolayısıyla Kemer’de sağlık çalışanları ve öğrenciler düzenlenen etkinliklerle obezite hastalığına dikkat çekti.

Kemer’de obeziteye dikkat çektiler

Şüheda PARTAL

Kemer’de 4 Mart Dünya Obezite Günü dolayısıyla obeziteye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kemer İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Ayışığı Parkı içerisinde sağlık çalışanlarının katılımıyla yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte sağlıklı beslenme ve egzersizin obezitenin önlenmesinde önemli olduğuna dikkat çekildi.

 

ÖĞRENCİLERDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” Programı kapsamındaki Hacı Mehmet Saygan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile diyetisyen Aslı Yeşilkaya tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenirken obeziteye dikkat çekmek amacıyla “Farkındalık Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

“OBEZ OLMA! AKTİF OL!”

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akif Temiz ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla “Obez Olma! Aktif Ol!”, “Obeziteye karşı harekete geç”, “Sağlıklı besleniyorum sağlıklı yaşıyorum” yazılı pankartlarla Liman Caddesinden Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkında yürüyen öğrenciler, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ile birlikte obezite hastalığı hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi.

 

 

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

AdminAdmin