YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-10-2023 00:43

Kemer’de Muhtarlar unutulmadı!

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi. Törende muhtarlar adına konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, “Muhtarlar görevi yaptıkları köy veya mahallelerde halkın sorunlarını çözme yolunda bir yandan ilgili devlet kurumları ile ilişkilerinde köprü rolü üstlenirken diğer yandan da çağdaş kamu yönetiminin en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor” dedi.

Kemer’de Muhtarlar unutulmadı!

Şüheda PARTAL

Kemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Yüksel Çetiner, Kemer Polis Merkezi Amiri Şafak Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avonos İnce, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Bozkurt, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti.

Törende muhtarlar adına konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, “Bugün ülkemizde temelleri 194 yıl önce 1829'da atılan muhtarlık kurumunun yani yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden bir kurumun mensuplarının, bizlerin günü. Muhtarlar günü Türkiye Cumhuriyeti'nin 64’üncü hükümeti döneminde 19 Ekim 2015 tarihli Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2015/11 sayıyla Başbakanlık genelgesi ile ilan edilmiş ve her yıl 19 Ekimde kutlanmaktadır. Muhtarlar görevi yaptıkları köy veya mahallelerde halkın sorunlarını çözme yolunda bir yandan ilgili devlet kurumları ile ilişkilerinde köprü rolü üstlenirken diğer yandan da çağdaş kamu yönetiminin en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Ülkemizdeki 50 bini aşkın muhtarlar gibi bizler de görev alanımız olan Kemerimizin her türlü sorununda halkımızın İhtiyaç ve yakınmalarına ilgili makamlara iletme ve çözüm bulunmasına yardımcı olmak için gece gündüz çalışıyoruz, bizlerle sorunlarını paylaşan halkımıza bu sorunları çözüme kavuşturmak için ellerinden gelen desteği esirgemeyen Tüm ilgililere bu anlamlı günümüzde bizlerin yanında olan herkese teşekkürü borç biliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Muhtarlar Demokrasinin temel taşıdır.’ Hem Milleti hem Devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor başarılı görevler diliyorum” dedi.

AdminAdmin