TURİZM
Giriş Tarihi : 15-06-2023 03:24

Kemer'de kaçak taşımacılara sıkı denetim

Kemer’de doluluk oranlarının yüzde 80'lere ulaşması ile birlikte TÜRSAB yetkilikleri emniyet müdürlüğü ekipleriyle kaçak acente, kaçak taşımacılık ve belge kiralama yapan araçlarda denetim yaptı.

Kemer'de kaçak taşımacılara sıkı denetim

Kemer'de kaçak acente, kaçak taşımacılık ve belge kiralama üzerine Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kemer BTK tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği ekiplerinin desteğiyle uygulama yapıldı. Marinaya günübirlik yat turu için yerli ve yabancı turistleri taşıyan araçlar üzerine yapılan uygulamalarda, 47 araç denetlendi. Denetleme kapsamında bir araca belge kiralama, bir araca geçmiş tarihli plaka bulundurmaktan ve 8 araca eksik evraktan dolayı işlem yapıldı. Yapılan denetimlere TÜRSAB Kemer BTK Başkanı Mehmet Akbaba, TÜRSAB Akdeniz Bölge Denetim Yöneticisi Dursun Bozdoğan ile Akdeniz, Kemer ve Batı Antalya BTK'lerinden denetim uzmanları katıldı.

TÜRSAB Kemer BTK Başkanı Mehmet Akbaba, şöyle dedi:

"Bugün TÜRSAB Kemer BTK olarak denetimlerimizi yaptık, Kemer marina bölgesinde. Amacımız, kaçak faaliyetlerin tespitini yapmaktı ve üyelerimizde eksiklikler varsa onları uyarıp bilgilendirme noktasındaydı. Akdeniz BTK'den denetim bölge müdürümüz, BTK denetim uzmanı, Batı Antalya'dan denetim uzmanlarımızla birlikte kalabalık bir ekip olarak Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün trafik şube ekipleriyle birlikte denetimimizi yaptık. Son bir ay içesinde yapmış olduğumuz denetimlerde 137 araç denetlenmiş olup, bunlardan 9 adedinde işletme belgesiz, bir adet işletme belgesiz tur, bir adet de belge kiralama tespit ettik. Ayrıca 50 şahıs denetlenmiş olup bunlardan da 2 tanesine eksik evrak tutanağı tutuldu.

Bugünkü denetimlerde 47 araç denetlemiş bulunmaktayız, marina bölgesinde. Denetimlerde 1 eski plaka tespiti yapıldı ve bu plakaya el konuldu. Bir belge kiralama tespit edildi ve tutanak tutuldu. 8 de eksik evrak tespitinde bulunuldu. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Bölgemizde devam edeceği gibi Türkiye genelinde de devam edecek. Amacımız bölgemize gelen yerli ve yabancı misafirlerin rahat, huzurlu bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirip, mutlu şekilde memleketlerine dönmelerini sağlamak."

(Levent YENİGÜN)

AdminAdmin