YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-03-2024 18:17

Kemer’de İstiklal Marşı’nın Kabulü törenle kutlandı

İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 103'ncü yıl dönümü dolayısıyla Kemer Belediye Kültür Salonu'nda tören düzenlendi. Törende, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadele'nin tüm kahramanları anıldı.

Kemer’de İstiklal Marşı’nın Kabulü törenle kutlandı

Şüheda PARTAL

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Göynük Fen Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Kemer Belediyesi Kültür Salonunda düzenlendi. Programa, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program öncesi Kaymakam Solmaz, öğrencilerin yaptığı İstiklal Marşı konulu resim sergisini açılışını yaparak katılımcılar ile birlikte sergiyi gezdi.

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN EN CANLI İFADESİDİR

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Göynük Fen Lisesi Müdürü Ali Yıldırım, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında, “İstiklal Marşımız, bir milletin hürriyet ve bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin en canlı ifadesidir. Milli ve manevi değerler etrafında yeniden var olma arzusunu birlik ve beraberlik inancını gösteren İstiklal Marşımız, bugün de milletin ortak sesi ve ortak duygusudur. Ulusal birliğimizi güçlendiren, ulusal duygularımızı coşturan, İstiklal Marşımız, büyük yurt sevgimizi paylaştığımız ortak değerlerimizi ortak ülkümüzü anlatan dizileriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının en önemli simgelerindendir. Mehmet Akif, edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner hekim olmak özellikleriyle çok yollu kişiliğine bir de milletvekilliğini eklemiş, böylece toplum verimliliğini topluma katkıları üst düzeye çıkarmıştır. Etkileri kendi çağını aşarak günümüze ulaşmış bir Türk aydınıdır. İstiklal mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen milli marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşı ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşının Kabulü Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programda, İstiklal Marşı konulu oratoryo gösterimi yapıldı, şiirler okundu. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını anlatan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilerin ödüllerini Kaymakam Solmaz, Başkan Topaloğlu ve Başsavcı Almalı vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program, öğrencilerin Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100'ncü yılı dolayısıyla Norm Ender tarafından bestelenen Parla marşının seslendirmesiyle sona erdi.

AdminAdmin