ANTALYA
Giriş Tarihi : 06-04-2024 12:26

Alanya’daki yerleşik yabancılar geleneksel iftar programında buluştu

Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katıldı.

Alanya’daki yerleşik yabancılar geleneksel iftar programında buluştu

Alanya’da yaşayan çeşitli milletlerden yerleşik vatandaşlar için Alanya Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi. Emine Özmüftüoğlu Camii Avlusunda gerçekleşen iftar programına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Müftüsü İhsan İlhan, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve ilçede yerleşik vatandaşlar katıldı.

“BÖYLE KUTLU BİR GECE ONLARI AĞIRLAMAKTAN DA BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYDUM”

Programa katılan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Alanya 130’dan fazla ülkeden misafir ağırlıyor. Biz bu misafirlere yeni Alanyalılar diye hitap ediyoruz. Böyle kutlu bir gece onları ağırlamaktan da büyük bir mutluluk duydum. Müslümanlığımızın ne kadar birleştirici bir din olduğunu bu sofralarımızda onlara göstermek istedik. Müftümüz, Kaymakamımız ile beraber onları davet ettik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla bu birlikteliği tamamladık” diye konuştu.

"DÜNYAYA ÜLKEMİZDEKİ BU GÜZELLİĞİ İFADE ETMEYE VE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan ise yaptığı açıklamalarda, “Geleneksel olarak yaptığımız yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenledik. Bu programın amacı tamamen Alanya’mızın huzur ve güven şehri olduğunu ifade etmek sevginin ve sevgiyle yaşamanın hayatta merkezi olduğunu anlatabilmek ve bu anlamda sevgi ortaya koymak için yapılan bir faaliyettir. Bu faaliyetin ilk ayağında belediye başkanımız, diğer ayağında yabancılar meclisi başkanı olmak üzere üçlü sistem içerisinde yürütmekteyiz. Yaşanan kaos ve sıkıntılar karşısında dünyaya vereceği güzel bir mesaj olacaktır. Barışı, huzuru ve güvenliği en güzel şekilde bir masa etrafında paylaşmayı ifade etmektedir. Biz burada yaşayan bütün kültür ve medeniyet sahibi insanlarla bir masa etrafında toplanarak Ramazan’ın güzelliğini ve bu paylaşmayı onlarla birlikte ortaya koyuyoruz. Bu mesajla dünyaya ülkemizdeki bu güzelliği ifade etmeye ve anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“ALANYA’YA VERDİĞİ GÜVENE SAYGIYA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Alanya Yabancılar Meclisi Sözcüsü Gürcistan uyruklu Luiza Gigitashvili ise organizasyonla ilgili olarak, “Her sene düzenleniyor. Biz de gelip katılıyoruz. Hem İslam kültürü hem Ortodoks Hristiyan olarak çok saygı duyuyorum. Alanya’ya verdiği güvene saygıya çok teşekkür ederim” dedi. (İHA)

AdminAdmin