YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-11-2023 18:20

Kemer’de “Afet eğitim kampı” yapılacak

Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde bulunan Alacasu Koyu’nda 4-5 Kasım tarihleri arasında “Arama ve kurtarma ekipleri afet eğitim kampı” düzenlenecek.

Kemer’de “Afet eğitim kampı” yapılacak

Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Kemer’de “Arama ve kurtarma ekipleri afet eğitim kampı” düzenlenecek. Antalya AFAD Müdürü Necmi Erçin ve Antalya AFAD Eğitim Şube Müdürü Fadime Özbey, eğitim kampı öncesinde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fevzi Uzun ile Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) Başkanı Emre Uğur’un yer aldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kemer’de düzenlenecek olan afet eğitim kampında emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Alacasu Koyu’nda 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan eğitim kampında, doğada ve suda arama kurtarma, orman yangınları, ilk yardım, psikososyal destek, sedye ile yaralı indirme, telsiz ve koordinat kullanımı, barınma gibi konularda eğitimler verilecek.

Cumhuriyeti’n 100. yıl dönümü anısına ve afetlerde ortak çalışma kültürünü geliştirmek amacıyla yapılacak olan eğitim kampında kamp, afet ve acil durumlarda görev yapan paydaşların arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak, koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek amaçlanıyor.

Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu, AFAD İl Müdürü Erçin ve beraberindekilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. (Bülten)

AdminAdmin