SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-08-2023 03:26

Kemer’de 80 yaş ve üzeri hastalar ‘YAŞAM’a emanet

Kemer Devlet Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı'nca 80 yaş ve üzeri bireylerin hastaneye erişiminin sağlanması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının karşılanması, gerektiğinde uzaktan görüntülü muayene ile sağlık hizmetinin verilmesi, ihtiyaç duyulduğu takdirde hastaneye gelmelerini sağlayarak hasta karşılama ve refakat personeli eşliğinde hastane iş ve işlemlerini gerçekleştirmelerini, aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerinin desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) törenle açıldı. Törende konuşan Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Bugün artık bireysel anlamda hem sağlık adına nasıl daha iyi hizmet verebiliriz hem de genel hasta memnuniyetimizi daha nasıl arttırabilirizin gayreti içerisindeyiz. Tabiri caizse 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veriyoruz. O anlamda bu bir özveri, bu bir çalışma ve çalışmanın getirmiş olduğu güzel bir sonuç” dedi.

Kemer’de 80 yaş ve üzeri hastalar ‘YAŞAM’a emanet

Şüheda PARTAL

Sağlık Bakanlığı tarafından 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ve desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi, gerektiğinde hastaneden eve, evden hastaneye nakil yapılmasının sağlanması, bireylerin hastane içindeki tıbbi hizmetine yönelik olan sürecin koordine edilmesinin sağlanması amacıyla Kemer Devlet Hastanesi’nde hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi törenle açıldı.

Merkezin açılışına Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Emre Asiltürk, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ve Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi katıldı. Kurdele kesiminin ardından hasta kabulleri yapıldı. Uzman hekim, yaşlı bakım teknikeri, evde bakım teknikeri, tıbbi sekreter ve temizlik personelinin hizmet verdiği Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde açılışın ardından kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastası 91 yaşındaki İhsan Özkan, prostat CA hastası 80 yaşında Yaşar Malkoç ve KOAH hastası 70 yaşındaki Güler Utku'nun hasta karşılama ve refakat personeli eşliğinde hastane iş ve işlemleri gerçekleştirildi. Merkezi gezen Kaymakam Çam ve İl Sağlık Müdürü Karahan, hastalara çiçek takdim ederek bir süre sohbet etti.

'5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ'

Merkezin açılışında konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, "Gerçekten Türkiye'nin son 20 yılda muazzam başarılarından en önemlilerinden bir tanesi sağlık alanında gerçekleşti. Önceden hastaneye girilemez durumlarda olan noktadan bugün artık bireysel anlamda hem sağlık adına nasıl daha iyi hizmet verebiliriz hem de genel hasta memnuniyetimizi daha nasıl arttırabilirizin gayreti içerisindeyiz. Tabiri caizse 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veriyoruz. O anlamda bu bir özveri, bu bir çalışma ve çalışmanın getirmiş olduğu güzel bir sonuç. Bu anlamda sunmuş olduğunuz hizmetlerin vatandaş memnuniyeti ve devresi olan dua olarak gelmesini niyaz ediyoruz. Ben bir yıldır yaklaşık olarak buradayım. Gerçekten hastaneye her geldiğimde verilen hizmetten memnuniyetim katbekat artıyor. Özel hastanelere göre hizmet boyutuyla çok daha fazlasını vermekteyiz ve hatta onları geçmiş pozisyonundayız. Sağlık hizmeti bağlamında zaten öyle ama özellikle insan odaklı hizmet anlamında bakıldığında da keza öyle. Emek ve destek veren bütün sağlık çalışanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu hizmetin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

‘SAĞLIK HİZMETLERİ SÜRECİMİZ GELİŞEREK DEVAM EDİYOR’

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan ise, "Ülkemizde her geçen gün sağlık hizmetinin her alanda yaygınlaştırılması için başta bakanlığımızın başlattığı bu proje Antalya'mızda da hızlıca devam ediyor. Kemer'de de yaşlılarımıza evden hastaneye, hastaneden tekrar eve kadar yaşadıkları bütün süreçte, sağlık hizmeti sunumunu bir otel konforunda alabilecekler. Ve rehabilitasyonu açısında gerekli her türlü hizmeti bizzat hastane yönetimi tarafında takip edilecek. Bu yaşlı bakım süreci ve ileride daha kapsamlı olarak engelliler için de sağlayacağımız sağlık hizmetleri sürecimiz gelişerek devam edecek. En güzeli de bunu bütün hastanelere uygulayabileceğimiz platformda hızlı bir şekilde yaymaktayız. Umarım memleketimize, ülkemize hayırlı olur ve daha hızlı bir şekilde yaşlılarımızın rehabilitasyonu, topluma kazandırılması açısından da bir fırsat olmuş olur. Bunu buradaki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

‘EKİP OLARAK ÇOK HEYECANLIYIZ’

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi de, "İlçemizde 65 yaş üstü nüfusun yüksek oranda artmasından dolayı, bakanlığımızın bu kapsamda sağlık erişimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği YAŞAM projesini Kemer Devlet Hastanemizde uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Bizleri büyüten, ömür boyu yanımızda olan büyüklerimizin hayır duasını alabilmek adına bu projeyi çok önemsiyoruz ve ekip olarak da çok heyecanlıyız. Yine bakıma muhtaç hastaları da yaş sınırı olmadan hastanemizde bu proje kapsamında hastane süreçlerinden faydalandırıyoruz. Kemer'deki tüm bireylerimiz bu projeden faydalanmak için hastanemiz YAŞAM Merkezi'ne başvurabilir veya telefonla randevu alarak kayıt açtırabilir. Tüm Kemer halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NASIL FAYDALANABİLİRLER?

80 yaş ve üzeri bireylerin YAŞAM Merkezi’nden nasıl faydalanacağı konusunda da bilgi veren Çiftçi, “Hastanemiz poliklinik girişinde bulunan YAŞAM Birimine başvurarak kayıt açtırması veya yakınının hastanemiz telefonlarından 0 242 814 1550-1201 dahili numaralarından ulaşarak almak istedikleri hizmetle ilgili randevu talep edilmesi ve randevu gün/saatinde gerek evlerinde ve yerlerinde ziyaret edilir. İhtiyaç halinde tıbbi muayene için uzaktan görüntülü muayene veya hastanemize getirerek hastalarını ailesi tarafından bize emanet ederek, ilgili tüm süreçlerde personelimiz refakatinde (kayıt, muayene, görüntüleme, kan alma, laboratuvar, tedavi-yatış işlemleri vb) işlemleri yapılır. İşlem bittikten sonra hasta yakınları ile iletişim kurularak hastanede yapılan işlemler konusunda bilgi vererek oluşturulan bekleme alanında hastalarını alabilecekleri bildirilir. Ayrıca hasta yakınları da isteklerine göre personelimiz eşliğinde kendileri de refakat edebilirler” diye konuştu.

AdminAdmin