EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-09-2023 05:43

Kemer’de 8 bin 704 öğrenci ders başı yaptı

Kemer’de tüm yurtta olduğu gibi 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. İlçede 36 okulda 8 bin 704 öğrenci ders başı yaparken Kemer Merkez İlkokulu'nda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı düzenlendi. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere başarılı bir yıl diledi. Tüm sınıflarda kitapların devlet tarafından karşılanarak masalara yerleştirildiğini belirten Kaymakam Solmaz, “Bizler bir aileyiz. Bu ailede de başarılı olabilmek adına da her ailenin ferdine düşen sorumluluklar var. Eğitim öğretim yılı boyunca tüm sorumlulukları paylaşarak öğrencilerimize daha fazla katkı sağlamaya gayret edeceğiz” dedi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi ve Göynük Atatürk İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kemer’de 8 bin 704 öğrenci ders başı yaptı

Kemer'de 36 okulda 593 öğretmen ile 8 bin 704 öğrenci ders başı yaptı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış programı ise Kemer Merkez İlkokulu'nda düzenlendi. Programa katılan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Ders zili öncesi Kaymakam Solmaz’ın tüm öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kaymakam Solmaz temsili olarak ilk ders zilini çaldı. Öğrencileri tek tek sınıflarında ziyaret eden Kaymakam ve beraberindeki heyet birinci sınıflara da ikramlarda bulundu.

8 BİN 704 ÖĞRENCİ SORUNSUZ OLARAK EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI

İlçe genelindeki 36 okulun tüm sınıflarında kitapların devlet tarafından karşılanarak masalara yerleştirildiğini belirten Kaymakam Ahmet Solmaz; “Uzun bir tatil döneminden sonra yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bizlerde Kemer’de göreve başlayarak ilk günümüzü eğitim öğretim yılına getirmiş olduk. Bu noktada da kendimizi hem şanslı hem heyecanlı olarak bulduk. Tüm okullarımızda 593 öğretmenimiz ve 8 bin 704 öğrencimizle birlikte sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretim yılına başlamış olduk. İnşallah öğrencilerimiz bu eğitim öğretim yılını başarıyla, sağlıkla ve huzurlu bir şekilde geçirir. Önceki yıllarda yaşamış olduğumuz pandemi döneminde olduğu gibi 2 yıl okullarımızdan çocuklarımız uzaklaşmışlardı, inşallah bu olumsuz süreçlerin de tekrarlanmaması, öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitim almaya devam etmeleri en büyük temennimiz. Bizlerde yeni olduğumuz için zamanla okullarımızı ve öğretmenlerimizi ziyaret ederek oralardan alacağımız geniş bilgilerle ve daha önceki uyguladığımız eğitimdeki başarıyı arttırma ve sosyal projelerimizi ilçemizde de tekrarlayarak Kemer’e eğitim öğretim yılı boyunca bizlerde katkı sağlamaya gayret edeceğiz. Bizler bir aileyiz ve bu ailede de başarılı olabilmek adına da her ailenin ferdine düşen sorumluluklar var. Eğitim öğretim yılı boyunca tüm sorumlulukları paylaşarak öğrencilerimize daha fazla katkı sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz

BEKAR: TÜM ÇOCUKLARIMIZIN KİTAPLARI SIRALARINDA HAZIR

2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ise, “Tüm çocuklarımızın kitapları sıralarında hazır. 2003 yılından beri artık devlet öğrencilerimizin kitap ihtiyaçlarını karşılamakta. Tüm okullarımıza temizlik ve kırtasiye ödeneklerimiz geldi. Bundan sonra da okul bazında gelecek. Biz de ihtiyaçlara binaen bunları harcayacağız. Ben tekrar yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize ve Kemerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MİNTA: ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE HEYECANLANDIK

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ders zili programına katılan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da, “2023-2024 eğitim öğretim yılı başta ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Öğrencilerimiz bugün yeni eğitim öğretim yılına heyecanlı bir şekilde başladı. Bizlerde heyecanlandık. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN TOPALOĞLU ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi ve Göynük Atatürk İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrenci, öğretmen ve velilerle sohbet eden Başkan Topaloğlu, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

EĞİTİMİN HER KADEMESİNE HİZMET EDİYORUZ

Kemer Belediyesi olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında Kemer’de ana sınıfından 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini karşılayarak okullara teslim ettiklerini ve lise öğrencilerinin ücretsiz taşınması için yapılan başvuru işlemlerinin de tamamladığını belirten Başkan Topaloğlu, “Yaz tatili döneminde ilçemizde bazı okulların boya, badana ve tamirat işlemlerini yaptık. Eğitimin her kademesine hizmet ediyoruz. Ana sınıfından 8’inci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini temin ettik ve eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımıza teslim ettik. Lise öğrencilerimizin de ücretsiz taşınmasını sağlıyoruz. Geçen sene yaklaşık 1400 öğrencimizi ücretsiz taşıdık. Bu sene şu ana kadar 870 öğrenci başvuru yaptı. 500 öğrencimizin daha kayıt yaptıracağını tahmin ediyoruz. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda da 15 Temmuz’da başlayan eğitimlerimiz son hızıyla devam ediyor. Üniversiteye giden öğrencilerimize geçen sene ayda 700 lira burs vermiştik. Bu sene 1500 lira burs desteği veriyoruz. Kemer Belediyesi eğitim projeleri ile Türkiye’de birçok belediyeye örnek olmaya devam edecek” diye konuştu. (Levent YENİGÜN)

AdminAdmin