YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-04-2024 22:31

Kemer’de 23 Nisan coşkusu

Kemer’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda dans ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu kutlamalarda 23 Nisan konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmaları ile futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Kemer’de 23 Nisan coşkusu

Şüheda PARTAL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Göynük Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programıyla devam etti.

“SEVİNÇ VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

Programda Milli Eğitim Müdürü Bekar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Cumhuriyet Güneşi berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz” diyerek sözlerine başlayan Bekar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır öngörüsü ile tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü, Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı” şeklinde konuştu.

“23 NİSAN BİZİM İÇİN ÖYLESİNE BİR TARİH DEĞİLDİR”

23 Nisan’ın öylesine bir tarih değil, bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Bekar, “Esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır 23 Nisan. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet, milli birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasi ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Ülkemizin, milletimizin dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen gün daha coşkulu, heyecanlı ve sevinç kutlarken geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Bekar’ın konuşması sonrası 23 Nisan konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmaları ile futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin ödüllerini, Kaymakam Solmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu ve Başsavcı Almalı verdi.

Program kapsamında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Bazı öğrenciler de şiirler okudu.

AZERBAYCAN DANS TOPLULUKLARINDAN KEMER’DE GÖSTERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Azerbaycan Dans Toplulukları Kemer’de gösteri yaptı. Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Kemer Atatürk Parkı’nda yapılan etkinlikte, Azerbaycan Dans Topluluğu, geleneksel dans ve müzikleri ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Renkli kıyafetleri ve enerjik performanslarıyla sahne alan dansçıları seyirciler uzun süre alkışladı.

Gösteri sonrasında kısa bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Azerbaycan'dan gelen misafirleri Kemer’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AdminAdmin