YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-05-2023 03:25

Kemer’de 19 Mayıs coşkusu

Kemer’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Kortej yürüyüşüyle başlayan program Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, 19 Mayıs konulu şiirlerin okunup çeşitli spor dallarında yapılan gösterilerle devam etti. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında ödül alan ve yeni milli olan sporculara ödülleri verildiği program, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve dans gösterileriyle sona erdi.

Kemer’de 19 Mayıs coşkusu

Şüheda PARTAL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kemer’de program düzenlendi. Program, Bahri Tanrıkulu Spor Salonu önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje katılan öğretmen ve öğrenciler, Liman Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Sahil Güvenlik Komutan Vekili Alper Aydın, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Kamil Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Ali Acar, Mustafa Bilici, Mustafa Tıraş, Ferhan Fidan, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZ GENÇLERE EMANETTİR

Kemer Gençlik ve Spor Müdür Vekili Kamil Bozkurt’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bozkurt, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için ‘bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. 19 Mayıs, Kurtuluş güneşinin Samsun’da doğduğu gündür. 19 Mayıs, Türk Milletinin kurtuluşa adım attığı gündür. Türk Milletinin kurtuluş günü olan bugünü Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir. Birlik beraberlik içinde, birbirine saygı ve sevgiyle yaklaşan iyi eğitim almış ve teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde ileriye taşıyacak olmasındaki güvencimiz sonsuzdur. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluk içinde büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve sonsuza kadar korumak en başta gelen göreviniz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor bütün gençlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

19 Mayıs konulu şiirlerin okunup çeşitli spor dallarında gösterilerin de yapıldığı programda, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında ödül alan ve yeni milli olan sporculara ödülleri verildi. Sporculara ödüllerini Kaymakam Çam, Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Almalı verdi. Program, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve dans gösterileriyle sona erdi.

AdminAdmin