YAŞAM
Giriş Tarihi : 27-10-2023 20:31

Kemer’de “100'ncü yıl 100 Ünite Kan” etkinliği

Cumhuriyet’in 100’ncü yılı dolayısıyla Kemer’de 100 ünite kan bağışı etkinliği düzenlendi. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, kampanyaya destek olarak kan bağışında bulundu.

Kemer’de “100'ncü yıl 100 Ünite Kan” etkinliği

Kemer’de Cumhuriyet'in 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında kan bağışına dikkat çekmek, toplumun kan bağışı konusundaki farkındalığını artırmak ve kan bağışını teşvik etmek amacıyla ‘100’ncü yılda 100 ünite kan bağışı’ kampanyası başlatıldı. Kemer Belediyesi önünde Türk Kızılay mobil aracına gelen vatandaşlar ve belediye personeli kan bağışında bulundu. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve Meclis Üyesi Mustafa Tıraş kampanyaya destek olarak kan bağışında bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet'in 100’ncü yılı dolayısıyla 100 ünite kan bağışlamayı hedeflediklerini belirterek, Türk Kızılayının ülke için çok önemli bir kurum olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in 100’ncü yılının ülke genelinde çok anmalı ve renkli etkinlerle kutlandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Topaloğlu, “Türk Kızılayı, zorda kaldığımız zaman bizlere destek olan ve omuz veren bir kurum. İnsan sağlıklıyken bu kan bağışını çok önemsemeyebiliyor ama hasta olduğu zaman bir kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl etkinlikleri çerçevesinde 100 ünite kan bağışı yapılacak. Bu vesile ile Cumhuriyet’i bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve o günden bugüne bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi. (Bülten)

AdminAdmin