YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-02-2023 13:18   Güncelleme : 12-02-2023 13:41

Kemer, 17 yaşındaki down sendromlu Ramazan’ı arıyor

Kemer’in Kuzdere Mahallesi’nde 10 Şubat Cuma günü babasına ait işyerine gitmek için evden çıkan ve haber alınamayan 17 yaşındaki down sendromlu Ramazan Arıcıoğlu için arama çalışması başlatıldı. Kaybolduğu günden bu yana İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve vatandaşların gerçekleştirdiği arama çalışmalarına Antalya İl Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de destek verirken jandarma iz takip köpeği de ekiplere eşlik etti. Oğlunun Cuma günü öğlen saatlerinde evden babasının işyerine gitmek için ayrıldığını ifade eden anne Seher Arıcıoğlu, “Kaybolduğu günden beri gören duyan yok bulunamadı. Yok oldu gitti. Dağları, ormanları aradık, yüksek kesimlere kadar tüm mahallemizde bulunanlar ve gönüllüler herkes arıyor. Artık birisinin bilerek alıp götürdü diye düşünüyorum yoksa muhakkak birileri haber verirdi bulunurdu şimdiye kadar” dedi.

Kemer, 17 yaşındaki down sendromlu Ramazan’ı arıyor

ŞÜHEDA PARTAL

Kemer’in Kuzdere Mahallesi’nde yaşayan Seher ve Mehmet Arıcıoğlu çiftinin oğulları 17 yaşındaki down sendromlu Ramazan Arıcıoğlu, 10 Şubat Cuma günü babasına ait işyerine gitmek için ayrıldığı evine bir daha dönmedi. Kaybolduğu günden bugüne haber alınamayan Arıcıoğlu için ailesi İlçe Jandarma Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulundu. Jandarma ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar tarafından da aranan Arıcıoğlu için sosyal medya hesaplarından da paylaşımlarda bulunuldu.

Ramazan Arıcıoğlu’nun arama çalışmalarına Antalya İl Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de katıldı. Jandarma iz takip köpeği de ekiplere eşlik etti.

‘KAMERADAN HERKES GEÇMİŞ, BİZİM OĞLAN GEÇMEMİŞ’

Oğlunun Cuma günü öğlen saatlerinde evden babasının işyerine gitmek için ayrıldığını ifade eden anne Seher Arıcıoğlu, evden çıktından sonra Ramazan’ı sadece komşularının gördüğünü ve bir daha da haber alamadıklarını belirterek, “Biz dükkandaydık. Ablasına babamların yanına gideceğim demiş ve evden çıkmış. Evden yola çıkmış komşu görmüş. Ama köprü başındaki market kamerasında görüntü yok. Kameralara takılmamış. Buradan herkes geçmiş ama bizim oğlan geçmemiş” dedi.

‘BAŞKA HİÇBİR YERE GİTMEDİ, GİTMEZ DE’

Hurdacılar Sitesinde işyerleri olduğunu ve Ramazan’ın da sürekli gelip gittiğini anlatan anne Arıcıoğlu, “Ben babasıyla birlikte işyerindeydik. Kendisi burayı biliyordu ve gelip gidebiliyordu sürekli. Kendi başına bilmeyen bir çocuk değildi yani bisikletle gidip gelen bir çocuktu. Bazen bizimle beraber gidip geliyordu. Ama market kamerasında görüntü olmadığı için o tarafa geçmemiş gibi. Dağları, ormanları aradık, yüksek kesimlere kadar tüm mahallemizde bulunanlar ve gönüllüler herkes arıyor. Şuan jandarma Arama Kurtarma Ekipleri de köpeklerle arama başlattı ama hala bulunamadı. Aramaya devam ediliyor. Şimdiye kadar kendi başına başka hiçbir yere gitmedi, gitmez de. Gidiyorum derse tek bizim işyerimize yürüyerek veya bisikletle gelip giden bir çocuktu. Gece boyunca da jandarma ile birlikte vadide arandı” diye konuştu.

‘OĞLUM YOK OLDU GİTTİ’

Oğlunun evlerinin yakınında bulunan otel ile çeşme arasında kaybolup gittiğini ifade eden Seher Arıcıoğlu, “Oğlumu biri arabaya alıp götürdüyse de ne yapacaklar? Kötü bir şey düşünmek istemiyorum ama böyle bir ihtimalde aklımıza geliyor. Çocuk yakınımızda bulunan otel ile çeşme arasında yok oldu gitti. Kendini tam olarak ifade edemiyor. 4 ekmek al dedik mi gidip söylüyor alıyor ama, onun dışında çok konuşamıyor ve anlatamıyor kendini. Herkes paylaştı kaybolduğu günden beri ama gören duyan yok, bulunamadı. Artık birisinin bilerek alıp götürdüğünü düşünüyorum. Yoksa muhakkak birileri haber verirdi, bulunurdu. Şimdiye kadar görmemiş olamazlar. Bilinçli olarak bir yerde tutuluyor da olabilir. Bir yerlerde düşüp bayılmış da olamaz çünkü, herhangi bir bayılma düşme hastalığı yoktu. Kendini oraya buraya atan bir çocuk değil yani, sakin bir çocuktu” dedi.

AdminAdmin