ANTALYA
Giriş Tarihi : 23-11-2023 16:33

İl Emniyet Müdürü Çevik’ten Öğretmenler Günü mesajı

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan öğretmenlerimizin bu kutsal vazifesi değeri ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın timsalidir” dedi.

İl Emniyet Müdürü Çevik’ten Öğretmenler Günü mesajı

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin daha iyi yarınlara ulaşmasında büyük payı olan, cehaletle savaşın en keskin kılıcı kıymetli öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hep birlikte idrak ediyoruz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” ve "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır." sözlerinde eğitimin önemini ve öğretmenlerimizin vazifelerindeki büyük sorumluluğu vurgulamıştır. Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan öğretmenlerimizin bu kutsal vazifesi değeri ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın timsalidir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleşen başarılı atılımlar, mesleğine yürekten bağlı, kendini bağımsız ve demokratik bir toplum yaratma idealine adamış, çalışkan öğretmenlerimizin üstün çabalarıyla gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetiştirmek adına her türlü zorluğa karşı çaba gösteren öğretmenlerimize minnettarız.

Bu vesile ile, bir tek bana ve kardeşlerime değil sayısız öğrencisine de baba olan kıymetli babam ile fedakârca çalışan tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve şehitlik mertebesine ulaşmış öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Emekli ve halen görevleri başında bulunan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

AdminAdmin