EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-01-2023 02:05

‘Hiçbir kurumla yarış içerisinde değiliz’

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ile birlikte, ilçedeki okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kaymakam Çam, okulların sorun ve eksikliklerini gidermek adına ilk önce ilgili kurum sonrasında ise bakanlıktan talepte bulunulması gerektiğine işaret ederek, “Özellikle kurumsallaşmak çok önemli. Kurumsallaşmanın adı da kuruma olan aidiyetle alakalı. Kuruma olan aidiyetle öncelikle ihtiyaçlarınızı kurumumuz vasıtasıyla karşılayabilmekle alakalı. Burada hep söylüyorum eksiğimiz varsa önce kurumunuzdan ve bakanlığımızdan talep etmek lazım. Daha sonra talebimizi takip etmemiz lazım. Olmuyorsa ondan sonra diğer yerlere uğraşmamız gerekiyor. Herkes kendi kurumuyla ilgili aidiyetliğini oluştursun. Kemer’de biz hiçbir kurumla yarış içerisinde değiliz. Biz herkesle bütün kurumlarla birbirimizi tamamlayıcı pozisyondayız. Buradan kastım okul aile birliği başkanlarımızla da, belediyemizle de, otellerimizle de, hayırseverlerimizle de, yani herkesle alakalı kamu kurum ve kuruluşlarımızla da alakalı. Biz önce talep edeceğiz. Çözülemeyecek hiçbir problem yok. Kemer imkanı en fazla olan ilçe. Ama herkesin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları, Milli Eğitim Genel Müdürlükleri, Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri olduğunu unutmaması lazım” dedi.

‘Hiçbir kurumla yarış içerisinde değiliz’

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, ilçedeki kurum amirleri, okulların müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katılımı ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü binasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 2022 yılında okullara gönderilen ödenek, yapılan harcamalar, inşaatı devam eden okullar, okullarda yapılacak iyileştirme çalışmaları ve okulların ihtiyaçları ile ikinci dönem başlayacak okulöncesi öğrencilerine yemek hizmetleri hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

35 OKULDA 8 BİN 236 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

AHENK Projesi kapsamında Kaymakam Hüseyin Çam ile birlikte ilçedeki okulları ziyaret ettiklerini ve ziyaretlerde okulların ihtiyaç ve eksikliklerini not aldıklarını ifade eden Bekar, okul öncesi 5 anaokulu, 12 ilkokul, 11 ortaokul ve 7 lise olmak üzere resmi ve özel toplam 35 okulun olduğunu söyledi. İlçede 644 öğretmen ile birlikte 46 ücretli öğretmenin de görev yaptığını aktaran Bekar, okul öncesinde bin 222, ilkokulda 2 bin 512, ortaokulda 2 bin 245, lisede 2 bin 257 olmak üzere toplamda 8 bin 236 öğrencinin ilçedeki okullarda eğitim gördüğünü aktardı.

YEMEKLERİ BAKANLIK KARŞILAYACAK

Okul öncesi sınıflarda yemeklerin bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını anlatan Bekar, “Bunun yanında pansiyonlu okullarda barınan öğrencilerimiz biliyorsunuz oradaki yemeklerden faydalanıyordu. Dışarıdan gelen öğrencilerimiz ise kantinden veya ücret karşılığı bizim yaptığımız yemeklerden satın alıyordu. Bakanlığımızın açıklamasına göre pansiyonlu okullarda barınmayan öğrencilerde artık öğle yemeklerini pansiyondan yiyecek. Taşımalı okullar içinde öğle yemeği Turizm ve Otelcilik okulu tarafından karşılanmaya devam edecek” dedi.

ÇAMYUVA’DA ÖZEL EĞİTİM OKULU DÜŞÜNCESİ

İlçede inşaatı planlanan ve devam eden okullar ile derslik hakkında da bilgilendirmede bulunan Bekar, “Rukiye Koç Ortaokulumuzun karşısında Çamyuva Anaokulu inşaatımız başladı. Ancak bu anaokulunun sayın Kaymakamımızın da müsaadesiyle özel eğitim okulu olarak hizmet vermesini planlıyoruz. İlçemizde şuanda anaokulu ihtiyacı çok gözükmüyor. Biliyorsunuz özel eğitim okulu 1-2-3 diye gidiyor. Özel eğitim 1 ilkokul öğrencileri, özel eğitim 2 ortaokul öğrencileri, özel eğitim 3 lise öğrencilerinin okuduğu okullar. Mevcut okullar özel çocuklarımız için sosyalleştirmek ve kaynaştırmak adına uygun mekanlar olmuyor, onlar rahat hareket edemiyor ve bedensel engeli olanlar rahatça bahçede oynayamıyor. Okulların bünyesinde belli sınıfları kapatıp orada eğitim gören o çocuklarımızı buraya aktarmak istiyoruz. Özel çocuklarımız için burası özel bir mekan oluşur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Bekar ayrıca, 2022 yılının başından itibaren ödeneklerin artık okulların kendilerine geldiği bilgisini de paylaştı.

ÇAM: HERKES KENDİ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMA GAYRETİNDE

Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar’ın bilgilendirmesi sonrası konuşan Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ise, Bekar ile ilçedeki özel ve resmi olmak üzere 35 okulun tamamını ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Birinci dönemin sonuna doğru yaklaşıyoruz. İnşallah hayırlısıyla birinci dönemi bitirmiş olacağız. Bununla beraber müdüre hanımın söylediği gibi arkadaşlarımızla beraber toplam 35 tane okulumuzun tamamını hep beraber dolaştık. Okullarımızı özel ve devlet diye ayırmadık çünkü, herkesin amacı Kemer’deki çocuğa eğitim olarak katkı sağlamak. Burada herkes kendi üzerine düşen görevi yapmanın gayretinde. Onun için ilkokul ortaokul bağlamında ne özel ne de devlet okulu anlamında hiçbir ayrımımızın olmadığını belirtmemiz gerekiyor” dedi.

‘HER NOT ALDIĞINIZIN KARŞILIĞI O ANDA OLACAK ANLAMINA GELMİYOR’

Ziyaret ettikleri her okulda okul idareci ve öğretmenleriyle toplantı yaptıklarını ifade eden Kaymakam Çam, “Bir toplantı yaparsınız veya bir gezi yaparsınız ancak as olan ise ondan sonraki süreçtir. Aslında notlarınızı alırsınız. Bu notları sobada yakmak için mi aldınız? yoksa sadece dostlar alışverişte görsün demek için mi aldınız? yoksa takip etmek için mi aldınız? tabiî ki takip etmek için almanız gerekiyor. Her not aldığınızın karşılığı o anda olacak noktasına gelmiyor çünkü, her şey ihtiyaç ve ihtiyacı karşılayacak kaynak meselesi. İktisadın tarifi yapılırken şu denir; ‘İktisat, sınırsız ihtiyaçları sınırlı kaynaklarla karşılayabilme sanatını göstermektir’ bu anlamda herkes talebini iletir, orada en acil imkanlar dahilinde başlanılır ve bir çalışma içerisine girilir. Burada hepsinin yapılacağı anlamı çıkmıyor. Ama en azından onunla ilgilenilecek ve o iradeyi ortaya koyabilmenin önemli olduğunu özellikle belirtiyorum” diye konuştu.

‘HERKES KENDİ KURUMUYLA İLGİLİ AİDİYETLİĞİNİ OLUŞTURSUN’

İlçedeki okulların genel anlamda ciddi sorunlarının bulunmadığını belirten Kaymakam Çam, okulların sorun ve eksikliklerini gidermek adına ilk önce ilgili kurum sonrasında ise bakanlıktan talepte bulunulması gerektiğine işaret ederek, “Derslik başına düşen öğrenci sayılarına bakıldığında Türkiye’nin çok çok önündeyiz diyebiliriz. Özellikle kurumsallaşmak çok önemli. Kurumsallaşmanın adı da kuruma olan aidiyetle alakalı. Kuruma olan aidiyetle öncelikle ihtiyaçlarınızı kurumumuz vasıtasıyla karşılayabilmekle alakalı. Burada hep söylüyorum eksiğimiz varsa önce kurumunuzdan talep etmek lazım. Sonra bakanlığımızdan talep etmek lazım. Yazı yazmamız lazım. Daha sonra talebimizi takip etmemiz lazım. Olmuyorsa ondan sonra diğer yerlere uğraşmamız gerekiyor. Herkes kendi kurumuyla ilgili aidiyetliğini oluştursun ve buradaki tüm kurumlar yardımcı olur. Kemer’de biz hiçbir kurumla yarış içerisinde değiliz. Biz herkesle bütün kurumlarla birbirimizi tamamlayıcı pozisyondayız. Buradan kastım okul aile birliği başkanlarımızla da, belediyemizle de, otellerimizle de, hayırseverlerimizle de, yani herkesle alakalı kamu kurum ve kuruşlarımızla da alakalı. Biz önce talep edeceğiz. Çözülemeyecek hiçbir problem yok. Kemer imkanı en fazla olan ilçe. Belediyenin Milli Eğitime bakış açısı gerçekten fevkalade çok iyi, oteller şimdiye kadar hep yardımcı olmuş, hayırsever vatandaşlar var okul yaptırmışlar. Bunlar bundan sonraki süreçte de devam edecek ama, herkesin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları, Milli Eğitim Genel Müdürlükleri, Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri olduğunu unutmaması lazım” dedi.

‘BAZEN BİR NOKTAYA DİKKAT ÇEKİLMESİ ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ORTAYA KOYABİLİYOR’

İlçede son günlerde emniyet ve jandarma tarafından uyuşturucu ile kaçak sigaraya karşı gerçekleştirilen operasyonlara da değinen Kaymakam Çam, sözlerine şöyle devam etti:

“Kemer Final Okullarını ziyaret etmiştik ve bir öğretmenimiz; ‘Elektronik sigaraya ulaşım çok kolay ne yapılabilir?’ demişti. Zaten ziyaretlerimizi emniyet, jandarma ve diğer kurumlarımızla yapıyoruz. Nihayetinde bununla ilgili arkadaşlar bir çalışma içerisine girdiler ve aralık ayının sonunda basında da okumuşsunuzdur bir operasyon gerçekleştirdik. Kemer’de bu büfelere vb. yerlere kaçak elektronik sigara satan bir kişiyle ilgili yapılan operasyonda piyasa değeri 1 milyon liranın üzerinde elektronik sigaraya el konuldu ve ilgili hakkında yasal işlem başlatıldı. Bunu özellikle vurgulamamın sebebi şu; orada bir öğretmenimizin bu konuda daha dikkatli olmamız konusunda bizi uyarması ve buna istinaden arkadaşlarımızın bu işle ilgili biraz daha gayret göstermeleri ile 1 milyon değerindeki kaçak elektronik sigaraya el konularak ilgili hakkında yasal işlem başlatılmış oldu. Onun için de yapılan toplantılarda bir noktaya parmak basılması ve dikkat çekilmesi bazen çok güzel sonuçlar ortaya koyabiliyor.”

30’A YAKIN TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ

“Çocuklarımızı sağlıklı nesiller olarak yetiştirmekle ve zararlı alışkanlıklardan korumakla ilgili mücadelemiz var” diyen Kaymakam Hüseyin Çam, “Son iki ayda Kemer’de jandarma ve emniyetin yaptığı operasyonlarla birlikte 30’a yakın tutuklama gerçekleşti ve altını çizerek söylüyorum mahallede sokak aralarında satan torbacı diye tabir edilen bataklığın sineği olan tutuklamalar değil bunlar, bataklığa sebebiyet veren o torbacıları sokağa salanlarla ilgili tutuklamalar. Bu tutuklananlar en az 10-15 yıl ceza alırlar. Onun için bu mücadeleler devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaymakam Çam’ın konuşmasının ardından toplantı talep ve önerilerin dinlenmesiyle sona erdi.

AdminAdmin