EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-09-2023 10:10

Göynük Fen Lisesi’nin başarı tablosu

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Fen Lisesi, bu yıl da başarının tesadüf olmadığını kanıtladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası Antalya birincisi Türkiye 117’ncisi ile Türkiye 384’ncüsü öğrencilerin çıktığı Göynük Fen Lisesi, mezun olan 72 öğrencisini yüzde 56 oranla yükseköğrenime göndermenin mutluluğunu yaşadı. Başarı tablosunu da paylaşan okul yönetiminden yapılan açıklamada, “Başarı denilince akla ilk gelen fen lisesi olma yolunda hedefimize ilerlemekteyiz. Kemer’i, Türkiye’de başarı ile birlikte ilan etmeye; okulumuzu, Kemer’i ve Antalya’yı gururlandırmaya devam edeceğiz” denildi.

Göynük Fen Lisesi’nin başarı tablosu

Şüheda PARTAL

Geçtiğimiz yıllardan bu yana dereceye giren öğrenci sayısını neredeyse her yıl daha da artıran Göynük Fen Lisesi, bu kez de geleneği bozmadı ve farklı alanlarda Türkiye derecesi yapan çok sayıda öğrenciyi bünyesinden çıkartmayı başardı. Sanat, spor ve kültür alanlarında yıl boyu başarılara imza atan Göynük Fen Lisesi’nde 12.sınıfta okuyan 72 öğrenci YKS sonrası 3,5 milyon öğrencinin girdiği YKS’de ilk binde 2 derece, ilk 10 binde 13 derece, ilk 20 binde 14 derece, ilk 30 binde 18 derece, ilk 40 binde ise 25 derece alarak 2023 YKS’ye damga vurdu.

Antalya birincisi Türkiye 117’ncisi ile Türkiye 384’ncüsü öğrencilerin çıktığı Göynük Fen Lisesi, başarının tesadüf olmadığını kanıtladı. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, “Bu sene mezun ettiğimiz ve henüz okuyan öğrencilerimiz tüm dünyayı saran ve sarsan Covid-19 salgını ile mücadele edip yeni toparlanırken ne yazık ki ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizi sarsıp ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketiyle de karşı karşıya kalmıştı. Okulumuzun profesyonel yönetim ve eğitim kadrosu paydaşlarımızın da desteğini alarak sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimize ve ailelerimize tüm gücümüzle destek olduk. Robotik kodlama, bilim, sanat, spor ve kültür alanlarında yıl boyu ilimizde ve Türkiye genelinde başarılara imza atan öğrencilerimiz; akademik alanda da yine bizi şaşırtmayarak geleceğin mimarlarını, mühendislerini, doktorlarını, pilotlarını, öğretmenlerini, hukukçularını ve iş insanlarını yetiştiren okulumuzu bir kez daha gururlandırdı. Okulumuza ortalama yüzde 4 dilimle giren gençlerimize verdiğimiz eğitimle yüzde 1-1,5 arası dilimle 72 öğrencimizi yüzde 56 oranla yükseköğrenime göndermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Başarı denilince akla ilk gelen fen lisesi olma yolunda hedefimize ilerlemekteyiz. Kemer’i, Antalya’da ve Türkiye’de başarı ile birlikte ilan etmeye; okulumuzu, Kemer’i ve Antalya’yı gururlandırmaya devam edeceğiz. Okulumuzu ve ilimizi gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

GÖYNÜK FEN LİSESİ’NİN BAŞARI TABLOSU

 

 

AdminAdmin