EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-12-2023 18:16

Göynük Fen 3’üncü

Eğitimde Kemer’in adını yaptığı başarılı projelerde duyurmaya devam eden Göynük Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri başarılarına devam ediyor. Görsel Sanatlar Öğretmeni Vahit Hüyük danışmanlığındaki “TURKUAZ07” takımı, 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliğinde "Kutup Bölgelerindeki canlı Türlerinden Kutup Ayılarının tespit ve Haritalanmasında İHA ve Görüntü İşleme Teknolojilerinin Kullanılması" isimli proje ile Kutup Araştırmaları Proje sunumlarında 16 TÜBİTAK okulu arasından 3’üncülük derecesi alarak TÜBİTAK Bilim Kampı’na katılmaya hak kazandı.

Göynük Fen 3’üncü

Şüheda PARTAL

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarının yanı sıra, geniş bir ziyaretçi kitlesinin katıldığı etkinlikte, Göynük Fen lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Vahit Hüyük danışmanlığında, öğrenciler Cennet Tekelioğlu, Elif Ocak, Mehmet Ali Aşçı, Ertuğrul Emir Hüyük ve Fevzi Kavlak’tan oluşan “TURKUAZ07” takımı tarafından "Kutup Bölgelerindeki canlı Türlerinden Kutup Ayılarının tespit ve Haritalanmasında İHA ve Görüntü İşleme Teknolojilerinin Kullanılması" isimli proje TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca organize edilen Kutup Araştırmaları Proje sunumlarında 3’üncülük derecesi alarak TÜBİTAK Bilim Kampı’na katılmaya hak kazandı.

Ülke genelindeki 16 TÜBİTAK okulu arasından üçüncü olan Göynük Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Vahit Hüyük, “Projede kutup bölgelerinde yaşayan ve türleri tehlike altında olan kutup ayılarının yaşam alanları ve göç yollarını geliştirdiğimiz İHA ile görüntü işleme teknolojilerini kullanarak görüntüleme ve haritalama işlemi yapmaya imkan sağlayan yazılım geliştirmiştir. Geliştirilen yazılımı öğrencilerimizin yapmış olduğu İHA ile otonom hareket kabiliyeti kazandırılmış ayrıca da uzaktan kontrol edebilme ve veri alma işlemini sorunsuz olarak gerçekleştirmiştir” dedi.

Okul yönetimi de Kemer ve Antalya’yı başarı ile temsil etmeye devam eden öğretmen ve öğrencilerini desteklemeye devam edeceklerini belirterek, TURKUAZ07 takımı öğretmen ve öğrencilerinin başarılarının devamını diledi.

AdminAdmin