KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 26-07-2023 04:23

Gazetecilerin anılarından oluşan "Neler Yaşadık Neler" kitabı yayınlandı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), kentte yaşayan gazetecilerin yaşadığı anılardan oluşan "Neler Yaşadık Neler" adlı kitabın tanıtımın gerçekleştirdi. Lansmana katılım yoğun olurken törende konuşan AGC Başkanı İdris Taş, yerel basının sorunlarla boğuştuğunu ve çözüm için beklediklerini ifade etti.

Gazetecilerin anılarından oluşan

Antalya’da çeşitli basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin anıları ile tanıklık ettikleri ilginç olayların yer aldığı "Neler Yaşadık Neler" adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ATSO Başkanı Ali Bahar, ATB Başkanı Ali Çandır, Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Basın İlan Kurumu İlan Prodüktörleri Temsilcisi Sefa Özdemir başta olmak üzere birçok kurum yetkilisi, dernek başkanı, gazeteci ve davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan AGC Başkanı İdris Taş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı medyadaki maliyet artışları nedeniyle kutlayamadıklarını belirtti. Yasal düzenlemelerin yapılarak özellikle Anadolu basının ekonomik anlamda rahatlatılması gerektiği kaydeden Taş, “Yazılı basın, mürekkep, kalıp, dağıtım maliyetlerindeki artış nedeniyle bugün kapanma noktasına geldi. Geçen yıl çıkan internet yasasıyla internet siteleri de gazetelerin durumundan farksız. Radyo ve televizyonlar bir taraftan telif haklarıyla bir taraftan da uydu maliyetlerinin artışıyla adeta can çekişiyor. Umarım yasal düzenlemelerle bir an önce gerekli çalışmalar yapılır ve Anadolu basını rahat bir nefes almış olur. Türkiye’de ilk kez bir meslek örgütü, üyelerinin yazdığı anıları kitap haline getirdi. Bu kitabı 10 ay gibi kısa bir zaman diliminde çıkartmış olduk. Bu kitabı mesleğe yeni başlayacak arkadaşlarımıza rol model olmak, Antalya kent belleğine yazılı bir kaynak bırakmak, Basın Müzesi’ne bir katkı koymak, kitap çıkarmak isteyen üyelerimizi teşvik etmek amacıyla çıkarttık” diye konuştu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise demokrasilerin olmazsa olmazlarından birisinin basın olduğuna dikkati çekti. Antalya'ya gazetecilerin çok önemli katkılarının bulunduğuna işaret eden Yazıcı, "Antalya'ya değer katan, değerini yükselten çalışmalara katkı sunduğunuza şahidim. Mesleğe yeni başlayacak olan arkadaşlarımızın bu kitabı mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. Tecrübe edilmiş bir konu daha az hata yapmanızı, daha öngörülü davranmanızı kolaylaştırır. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende, kitapta anılarını yazan gazetecilere plaket verildi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin