ANTALYA
Giriş Tarihi : 30-08-2023 11:32

“En önemli gurur ve iftihar günlerinden biri”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Valisi Şahin mesajında, "30 Ağustos Zaferi; milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihe kazınmıştır" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, "Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği Büyük Taarruz Zaferi, yüce Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli gurur ve iftihar günlerinden biridir" dedi.

“En önemli gurur ve iftihar günlerinden biri”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletin, şanlı orduyla ile birlikte 30 Ağustos 1922’de emsalsiz bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Cumhuriyetin müjdecisi, bağımsızlığın nişanı ve aziz Türk milletinin hürriyet destanı olan 30 Ağustos Zaferini her yıl milletçe kenetlenerek büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıklarının altını çizen Vali Şahin, "Şanlı zaferimizin 101. yılı kutlu olsun. 30 Ağustos’u bayram kılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile milletimiz, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere tarihi bir ders vermiş; hiçbir şekilde hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Zaferi; milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihe kazınmıştır. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Türk milleti tarihinden aldığı ilhamla, atalarından aldığı güç ve feraset ile devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyetine ve milli egemenliğine sahip çıkmaya devam edecektir. Tarih var olduğu sürece Türk’ün millet egemenliğine hiçbir kuvvet engel olamayacaktır" dedi.

Vali Şahin mesajında şunları kaydetti: "Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 101. yılında yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bize bu zaferi ve istiklalimizi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

BÖCEK: EN ÖNEMLİ GURUR VE İFTİHAR GÜNLERİNDEN BİRİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında her türlü imkansızlıklara rağmen zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor olmanın gurur, coşku ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

"Bizlere bu şanlı tarihi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" diyen Böcek, "Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği Büyük Taarruz Zaferi, yüce Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli gurur ve iftihar günlerinden biridir. 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da kazanılan bu büyük zafer öncesinde “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir İleri” emrini vererek tüm savaşın seyrini değiştiren başkomutan Mustafa Kemal, işgalci güçleri yenilgiye uğratarak Türk milletinin bağımsızlığının ve özgürlüğünün yolunu aydınlatmıştır" dedi.

Böcek mesajında şunları kaydetti: "Ulu Önder Atatürk’ün açtığı bu yolda, O’nun ilke ve inkılaplarından ayrılmadan gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu yaşadığı, daha aydınlık, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye’yi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep beraber yeniden inşa edeceğiz. Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünde, canları pahasına savaşarak bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Böcek, 101 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhuyla Zafer Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlamak amacıyla tüm Antalyalıları 30 Ağustos Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirecekleri Athena konserine davet etti.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇEVİK: "GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ"

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, "Kurtuluş Savaşımızda büyük bir dönüm noktası olan bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın perçinlendiği 30 Ağustos Zaferimizin 101. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İstiklal Savşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şaha kalkan Kahraman Türk Milleti, 30 Ağustos 1922 günü, ülkemizi istila etmek isteyen düşmana karşı Dumlupınar’da kazandığı Büyük Zafer ile tarih yazmış ve yine bir Ağustos ayında Malazgirt Zaferiyle yurt yaptığı Anadolu topraklarında sonsuza kadar bağımsız olarak yaşayacağını dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, bizlere üzerinde hür olarak gururla yaşadığımız bu vatanı bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, muzaffer ordumuzun kahraman askerlerini, cesaretleriyle tarih ve destan yazarak bize ezeli ve ebedi vatanımızı bırakan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, muazzez milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

TÜTÜNCÜ: "MİLLETİMİZİN TARİHİ ŞANLI ZAFERLERLE DOLUDUR"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların sonsuza dek ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos vatanımızın geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı büyük günün adı ve Türk Milletinin yeniden dirilişinin destanıdır. Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizler için vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyorum” dedi.

BAŞKAN UYSAL: "TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURULUŞUNU MÜJDELEMİŞTİR"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "30 Ağustos 1922’de kazanılan zafer demokratik esaslara dayalı, insan haklarına saygılı, muasır medeniyete ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelemiştir. Çocuklarımızın geleceği için ekonomide, bilimde, sanatta nice yeni zaferler kazanabilmek umuduyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Çok çetin şartlar altında Milli Kurtuluş Savaşı’mızı kazanan ve ebediyete intikal eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ESEN: "DÜNYAYA HAYKIRDIK"

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, “30 Ağustos’ta kazanılan zafer ile Türk milletinin direniş ruhunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sağlam bir temel üzerine kurulduğunu tüm dünyaya haykırdık.30 Ağustos’ta kazanılan zafer ile Türk milletinin direniş ruhunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sağlam bir temel üzerine kurulduğunu da tüm dünyaya haykırdık. Güzel ülkemizin bu günlere ulaşmasında öyle şanlı bir geçmiş ve öylesine dolu bir inanç var ki; bizler bu yüce emaneti, değerinden bir nebze dahi olsun eksilmesine izin vermeden koruyacağımıza ant içiyoruz. Bu şanlı tarihimizi bize unutturmak isteyenler olacaktır ama biz buna asla izin vermeyeceğiz. İşte bu inanç ve gururla geldiğimiz bugünde, ulu önderimiz, baş komutamız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” açıklamasını yaptı.

DERE: "TARİHİ CEVABIN ADIDIR"

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Milletimizin azim ve iradesinin tarihe altın harflerle yazıldığı bu anlamlı zaferin 101. yıl dönümünde bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, yok edilmek istenilen bir milletin en çaresiz zamanlarda içinde bulunduğu tüm olumsuz şart ve imkansızlıklara rağmen, varını yoğunu ortaya koyup yekvücut olarak, milli birlik şuuru ve vatan sevgisiyle kenetlenerek kazandığı ve sonunda Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı azmin ve kararlılığın neticesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı bizi bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen şer odaklarına karşı Türk Milletinin verdiği tarihi cevabın adıdır. Özgürlüğe, kurtuluşa, tam bağımsızlığa doğru atılmış büyük bir adımdır” ifadelerine yer verdi. (İHA)

AdminAdmin