TURİZM
Giriş Tarihi : 31-05-2023 01:47

Eliza Yatçılık, Mavi Bayraklarını yeniledi

Turizm teknelerine Mavi Bayrak uygulamasında Antalya bölgesinde 2021 yılında ilk defa Mavi Bayrak almaya hak kazanarak Kemer’de mavi bayraklı yatlarıyla seferlere çıkan Eliza Yatçılık, bu yıl da mavi bayraklı seferlerine devam edecek. Bu yıl 14 turizm teknesine verilen mavi bayraklardan 4’ünü tekrar almaya hak kazanan Eliza Yatçılık’a G-Marina Kemer’de düzenlenen törenle mavi bayrak ve belgeleri teslim edildi. Üçüncü kez yine teknelerinde Mavi Bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Eliza Yatçılık Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Demen, “Mavi Bayrak ödülü, çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik ve kalite standartlarını yükseltme konularında gösterdiğimiz başarının bir göstergesidir” dedi.

Eliza Yatçılık, Mavi Bayraklarını yeniledi

Şüheda PARTAL

Türkiye genelinde 231 plaj, 5 marina ve 14 turizm teknesi ile en çok Mavi Bayrak getiren il olan Antalya’da mavi bayraklar dalgalanmaya başladı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kemer’de de 2021 yılından bu yana mavi bayraklı yatlarıyla seferlere çıkan Eliza Yatçılık’a ait 4 tekneye düzenlenen törenle mavi bayrak ve belgeleri verildi.

Kemer G-Marina’da düzenlenen törene, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Sahil Güvenlik Komutan Vekili Alper Aydın, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Liman Başkanı Mustafa Halli, Kemer G-Marina Müdürü Levent Tokaç, Eliza Yatçılık Yönetim Kurulu Üyeleri Gamze Demen ile Gizem Demen katıldı.

TOPALOĞLU: MAVİ BAYRAK SAYISINI ÇOĞALTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Törende konuşan Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer’de geçen sene 48 tane mavi bayrak belgesi olan işletme olduğunu belirterek, her yıl sayının arttığını söyledi. Kemer G-Marina’da 4 tane tekneye mavi bayrak belgesi verilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Kemer’de mavi bayrak sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Kemerimizde turizm teknelerinin mavi bayrak taşımaya başlaması bizi mutlu ediyor. Mavi bayrak alan yat sahiplerini tebrik ediyorum. Yolları açık olsun” dedi.

ERGİYDİREN: 14 TURİZM TEKNESİNİN HEPSİ DE ANTALYA'DAN

TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ise uluslararası Mavi Bayrak ödülünün çevreye duyarlı, çevre yönetimi iyi olan ve belli kriterleri yerine getiren plaj, marina, yatlarla işletmelere verildiğini anlattı. Marinaların Mavi Bayrak hak etmesi için 38, turizm teknelerinin ise 51 farklı kriteri yerine getirmesi gerektiğini aktaran Ergiydiren, "Bu kriterler sadece çevreyle ilgili değil, sosyal sorumluluk ve yaban hayatına saygı gibi birçok kriter de içeriyor. Bu kapsamda hem marina hem de yatlarımızı denetledik, kriterlerin yerine getirildiğini gördük. G Marina Kemer ve 4 yat, 2023 yılı için Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Ülkemizdeki Mavi Bayrak ödüllü 14 turizm teknesinin hepsi de ne şanslı ki Antalya'da bulunuyor. Kemer’de bulunan 4 yatımızın hepsi de Eliza Yatçılığa ait. Yaptıkları çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOKAÇ: ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

G-Marina Kemer Genel Müdürü Levent Tokaç da marinalarında deniz temizliğine oldukça önem verdiklerini belirterek, “Marinamızda yaklaşık 82 ticari teknemiz var. Bu teknelerden örnek olarak Eliza Yatçılığın 4 teknesinin mavi bayrağı hak etmiş olması ve öncülük yapması hem bizim hem de bölgemiz içinde çok büyük bir keyif ve onur. İnşallah bu mavi bayrak Eliza Yatçılığın yapmış olduğu çalışmalarla daha da çoğalacaktır. Ben bu nedenle öncülük yapan Eliza Yatçılık şirketine de mavi bayrak taşıdığı için çok teşekkür ediyorum. Biz marina olarak ilk günkü mavi bayrak tesliminden itibaren çizgimizden taviz vermiyoruz. Yatların buraya gelmesinin en önemli nedeni denizinin temiz olması. Biz de bu konudaki bakışımızla ve çevreye verdiğimiz destekle her zaman için öncü olmaya çalışıyoruz. TÜRÇEV’e de çok teşekkür ediyor, Eliza Yatçılığın başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Kemer Liman Başkanı Mustafa Halli ise, Eliza Yatçılığı tebrik ederek, deniz ve çevre temizliği konusunda çalışmalarının devamını beklediklerini söyledi.

DEMEN: MAVİ BAYRAK BAŞARININ BİR GÖSTERGESİDİR

Eliza Yatçılık Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Demen ise ilk kez 2021 yılında bünyelerindeki 4 teknenin Mavi Bayrak aldığını ve bu yılda üçüncü kez yine teknelerinde Mavi Bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Mavi Bayrak ödülü, çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik ve kalite standartlarını yükseltme konularında gösterdiğimiz başarının bir göstergesidir. Mavi Bayrak ödülünü almamızda Eliza Yatçılık olarak yatçılık sektöründe öncü bir rol oynadığımızı ve deniz turizminde çevre dostu uygulamaları teşvik ettiğimizi göstermektedir. Bu ödülü burada, sizin huzurunuzda almak bizim için daha anlamlı ve önemli. Sizlerin destekleriyle, çevre bilincini yayarak ve sürdürülebilirlik hedeflerimize odaklanarak, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yatlara Mavi Bayrak asılarak belgeleri verildi.

AdminAdmin