GÜNDEM
Giriş Tarihi : 12-02-2023 00:54

Depremdeki can kaybı 25 bine yaklaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.

Depremdeki can kaybı 25 bine yaklaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oktay, "Tüm gücümüzle arama kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz. 32 bin 71 isimsiz kahraman, arama kurtarma ekiplerimiz. Teknoloji ve arama kurtarma köpekleri kullanılıyor. Üzücü Haberler de devam ediyor. 24 bin 617 hayatını kaybeden kardeşlerimiz. Defin işlemleri devam ediyor.

Ailelerimizin acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız sosyal psikolojik rehberlik yapmaya devam ediyorlar. Biz de her bir arkadaşımızı milletimizle birlikte desteklemeye çalışıyoruz. Hava ve deniz araçlarını kullanmaya devam ediyoruz. 26 gemi 60 uçak ve tabii ki 45 İHA ve dronelarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Savcıların yaptıkları çalışmalarda da, 10 ilde depremde yıkılan binalardaki ölümler ve yaralılarla ilgili soruşturmalar yapılıyor. Deprem suçları büroları kurulmuştur. 10 ilde 131 şüphelinin depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, 1'i tutuklanmış 113'ü hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Gerekli adli süreç sonuçlanana kadar takibini yapacağız. Günler ilerledikçe sağlık sorunları da ön plana çıkabilmekte. Salgın hastalıklarının önüne geçmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi. 

Emre GündoğduEmre Gündoğdu