SİYASET
Giriş Tarihi : 11-05-2023 02:22

Çorabatır: Bu şehre borcum var

Antalya’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 1’inci sıra Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, “Bana bu koltukları Antalya verdi. O yüzden bu şehre borcum var. Bu borcu kartvizit siyaseti yaparak değil, görev olarak görerek ödeyeceğim” dedi

Çorabatır: Bu şehre borcum var

CHP Antalya Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hedeflerini anlattı. Çorabatır, “Ben iş insanıyım. Turizm, tarım ve tekstille uğraşıyorum. Ancak siyasete girince insana dokunmak daha başka bir onur. Sahada olduğum sürece kırsala da gittim. Torosları özellikle yakından inceledim. Orada hala özümüz, ruhumuz capcanlı duruyor. O insanlara dokunmamız, o insanlara ulaşmamız lazım. Torosların bizlere ihtiyacı var. Antalyamıza ve turizme olan katkılarımızı da düşünerek şahsımı birinci sıradan milletvekili adayı yapan genel başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

BU ŞEHRE BORCUM VAR

Çorabatır, siyasetin bir meslek olmadığını, görev olduğunu ifade ederek, “Beni buralara Antalya getirdi. Her ne kadar emek harcayarak buralara gelmiş olsam da, bana bu koltukları Antalya verdi. O yüzden bu şehre borcum var. Bu borcu kartvizit siyaseti yaparak değil, görev olarak görerek ödeyeceğim. Siyaset meslek değildir, görevdir. Bir emekli albay çocuğu olarak hem cumhuriyete hem Antalya’ya olan borcumu bu şekilde ödeyeceğim. Ben her şeyi bilemem. Öyle bir şey yok. Ortak akıl ile hareket edeceğiz” diye konuştu.

ANTALYA’DA DESTİNASYON TURİZMİNE GEÇİLEMEDİ

Antalya’da turizmi çeşitlendirerek kente daha fazla turist çekmek istediklerini aktaran Çorabatır, “Antalya’da turizm çok hızlı bir şekilde gelişti. Bu süreçte yoğun ve hep koşturmalı geçtiği için Antalya’da destinasyon turizmine geçilemedi. Antalya şu anda sağlık turizminde fena durumda değil. Lara’ya çıktığınızda neredeyse her 3 kişiden biri saç ekimi yaptırmış. Bu kişilerin çok büyük bölümünü de yabancı turistler oluşturuyor. Bisiklet, doğa, tarihi kentler, müzeler ve spor gibi çok farklı alanlarda turizm çeşidini artırarak hem daha fazla turizm geliri elde edilmeli hem de turizm çeşitliliğinin elde edilmesiyle de tek bir yöne mahkûm kalmak zorunda kalınmayacak. Yatırımlarımız devam edecek sistem ve turizm çeşitliliğini artıracağız. Antalya, İzmir ve İstanbul’u önümüzdeki dönemden itibaren turizm alanında daha fazla destekleyerek hak ettikleri yerlere getireceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin