YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-04-2024 22:27

Çocuk Kaymakam okullarda hijyene dikkat çekti!

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Göynük Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mizan Asiltürk’e devretti. Çocuk Kaymakam Asiltürk, okullardaki hijyene dikkat çekerek, okullardaki tuvaletlerin yenilenmesini istedi.

Çocuk Kaymakam okullarda hijyene dikkat çekti!

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını Göynük Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mizan Asiltürk’e devretti. Devir sırasında konuşan Kaymakam Solmaz; “İlçemiz çok güzel bir ilçe, dünyanın her tarafından başka ülkelerden buraya geliyorlar. Bizler o konuda da çok şanslıyız. Doğasıyla imkanlarıyla burada yaşıyor olmak bizim için ayrıcalık. Tabi eksikliklerimiz var mı? Var. Bunları da elbirliği ile gidermeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar ancak geleceğe umutla bakabilirler” dedi.

Ulusal egemenliğin simgesi olan bu anlamlı gün vesilesiyle gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Kaymakam Solmaz; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" diye konuştu.

ÇOCUK KAYMAKAM ASİLTÜRK: TÜRK ÇOCUKLARI OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

Koltuğu Kaymakam Solmaz’dan devralan Asiltürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sahip olduğumuz için biz Türk çocukları çok şanslıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini hakim kılmak için 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve yarınların güvencesi olan biz çocuklara bu günü armağan etmiştir. Bu şerefli ve güzel günü bize armağan eden atamıza ve silah arkadaşlarına minnet ve saygı sunarım. Ayrıca vatanımız için canını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunarım. Bu koltuğun asıl sahibi Sayın Kaymakamımıza, bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

OKUL TUVALETLERİNİN YENİLENMESİNİ İSTEDİ

Kaymakam Solmaz’a 23 Nisan dileklerinden bahseden çocuk Kaymakam Asiltürk, okullardaki hijyene dikkat çekerek, okullardaki tuvaletlerin yenilenmesini istedi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar’ı arayan çocuk kaymakam, okullarında bulunan tuvaletlerin yenilenmesi için talimatta bulundu.

Kaymakam Solmaz, ardından kaymakamlık makamını temsili esnasında beyan ettiği düşünce ve fikirleri için Mizan Asiltürk’e Teşekkür Belgesi ve hediyesini takdim etti.

AdminAdmin