SİYASET
Giriş Tarihi : 30-07-2023 20:44

CHP’de kazanan Ünal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemer İlçe Teşkilatı’nın delege seçim sonuçları belli oldu. 2 listenin yarıştığı seçimlerde mevcut İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ve ekibinin desteklediği mavi liste birinci çıkarken, Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül’ün desteklediği kırmızı liste ise çoğu mahallede oy bile alamadı. Sonuçların ardından oğlu İsmail Hakkı Gül’ün de yer aldığı Arslanbucak Mahallesi’nin 22 kişilik delege listesinin 13 oy alması ise listedekilerin bile kendilerine oy vermediği yönünde olarak yorumlanırken, Ünal’ın ilçe başkanlığını garantiye aldığı, Gül’ün ise CHP’deki döneminin bittiği şeklinde yorumlandı.

CHP’de kazanan Ünal

Şüheda PARTAL

14 Mayıs seçimlerinden sonra kurultay sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay tarihi il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. İlçe kongreleri, 5 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde tamamlandıktan sonra bu kongrelerde seçilen delegelerle, 16 Eylül-15 Ekim arasında il kongreleri gerçekleştirecek. Kemer’de de ilçe delege seçimleri tüm mahallelerde gerçekleştirildi. İlçe kongresi öncesi 21 Temmuz’da başlayan delege seçimleri 29 Temmuz’da sona ererken, mevcut İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ve ekibinin desteklediği mavi liste ile muhalif kanadı temsil eden kırmızı liste seçimlerde yarıştı.

MAVİ LİSTE, AÇIK ARA FARK ATTI

12 Mahallede gerçekleşen delege seçimlerinde, 512 oyla mavi liste birinci olurken, kırmızı liste ise 137 oy aldı. Sonuçlar ise şu şekilde: Göynük Mahallesi 76 mavi 45 kırmızı, Beldibi Mahallesi 53 mavi 19 kırmızı, Yeni Mahalle 38 mavi 14 kırmızı, Ulupınar Mahallesi 9 mavi, Beycik Mahallesi 14 mavi, Tekirova Mahallesi 40 mavi, Arslanbucak Mahallesi 121 mavi 13 kırmızı, Kiriş Mahallesi 8 mavi 4 kırmızı, Çamyuva Mahallesi 57 mavi 17 kırmızı, Kuzdere Mahallesi 38 mavi 9 kırmızı, Merkez Mahallesi 58 mavi 16 kırmızı.

KENDİ LİSTELERİNE BİLE OY VERMEDİLER

Sonuçların ardından seçim mevcut İlçe Başkanı Hüsnü Ünal’ın ve ekibinin başarısıyla biterken, 100 delegenin 99’unu kazandı. Kırmızı listeyi destekleyen Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül’ün kalesi olarak nitelendirilen ve oğlu İsmail Hakkı Gül’ün de yer aldığı Arslanbucak Mahallesi’nin 22 kişilik delege listesinin 13 oy alması ise listedekilerin bile kendilerine oy vermediği yönünde olarak yorumlandı.

CHP’DE MUSTAFA GÜL DÖNEMİ BİTTİ

Öte yandan 2 dönemdir CHP İlçe Başkanlığı Hüsnü Ünal’ın delege seçimleri ile birlikte bir dönem daha başkanlık görevini garantiye aldığı, seçimlerden beklediği sonucu alamayan Mustafa Gül’ün ise CHP’deki döneminin bittiği şeklinde yorumlandı.

AdminAdmin