SİYASET
Giriş Tarihi : 31-08-2023 06:24

CHP Kemer’de ortak aday Adem Barış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal’ın ilçe kongresinde başkanlık için aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcısı Emin Gül ile Meclis üyeleri Ahmet Can, Hasan Ali Acar ve Mustafa Bilici’nin katılımıyla ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Adem Barış’ın kongrede tek aday olarak belirlendiği açıklandı. Başkanlığı boyunca, maddi manevi hiçbir çıkar gözetmeksizin çalıştığını ve bundan sonra da partisi için çalışmaya devam edeceğini belirten İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, ilçe başkanlığı için Adem Barış’ın önerildiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini söyledi. Ünal, “Kendisini tebrik ediyorum, sonuna kadar da arkasındayım. Hiçbir zaman ayağımı gazdan çekmem, elimi de tetikten çekmem sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Adem Barış ise, “Bu benim için büyük onur. İnşallah cumartesi günü kongrede kıymetli delegelerimiz teveccühte bulunursa varımızla yoğumuzla Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel seçimde hem ilçemizde hem de büyükşehirde zafere ulaştıracağız” diye konuştu. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da, “Ben hep tek aday olsun bölünmeyelim dedim bunu da arkadaşlar başardı. Tebrik ediyorum” dedi.

CHP Kemer’de ortak aday Adem Barış

Şüheda PARTAL

CHP Kemer İlçe Başkanlığında mevcut ilçe başkanı Hüsnü Ünal’ın kendi isteği ile başkan adaylığından çekildiğini duyurması sonra ilçe başkanın kim olacağı sorusu yanıt buldu. Dün son dakika düzenlenen basın toplantısında başkan adayının Kemer Belediyesi’nin eski Tekirova Sorumlusu Adem Barış’ın olduğu açıklandı. İlçe başkanlığında düzenlenen toplantıya, CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcısı Emin Gül ile CHP’li Meclis üyeleri Ahmet Can, Hasan Ali Acar ve Mustafa Bilici, Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ile parti üyeleri katıldı.

ÜNAL: ADAYIN TOP YEKUN ARKASINDA DURACAĞIZ

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, 6 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini kendi isteğiyle bıraktığını söyledi. Başkanlığı boyunca, maddi manevi hiçbir çıkar gözetmeksizin çalıştığını ve bundan sonra da partisi için çalışmaya devam edeceğini belirten Ünal, “Sayın Mustafa Bilici; ‘başkanım sen belli yaşa geldin artık gençlere devredelim başkanlığı’ dedi. Ben de tamam dedim ve sosyal medyadan da açıklama mı yaptım. Bugün de Kemer Gözcü Gazetemizde de çıktı. Şimdi yeni bir aday belirlendi. Bu adayın top yekun arkasında duracağız. Partimizi en yüksek yerlere getirmeye çalışacağız. Bugüne kadar AK Parti’yi hiç geçememiştik, başa baştık. Ama bu milletvekilliği seçiminde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 bin oy fark yaptık. Bu da bütün meclis üyelerimizi, belediye başkanlarımızın, yönetim kurulumuzun, halkımızın teveccühüyle oldu. Antalya'dan gelen milletvekillerimiz önceki sonraki aday olanlar, Muratpaşa ve Konyaltı belediye başkanları hepsi geldiler ve bize destek verdiler. Bugün herkesin gözü Cumhuriyet Halk Partisi’nde ve ben de bundan gurur duyuyorum” dedi.

HİÇBİR ZAMAN AYAĞIMI GAZDAN ÇEKMEM

İlçe başkanlığı için Adem Barış’ın önerildiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini ifade eden Ünal, “Kendisini tebrik ediyorum, sonuna kadar da arkasındayım. Her zaman telefonum açıktır. Benim birinci yuvam Göynük’te ise, ikinci yuvam burasıdır ve hiçbir zaman ayağımı gazdan çekmem, elimi de tetikten çekmem sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İLÇE BİNASI İSTEĞİ

6 yıllık görevi sürence yaptıkları çalışmaları 2 Eylül’de gerçekleştirecekleri kongre tek tek anlatacağını ifade eden Ünal, tek yapamadıklarının ise ilçe binası olduğunu belirterek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız rahatsızken Genel Başkanımız geldi, bir otelde toplantı yaptık dokuz tane ilçe başkanıyla isteğiniz var mı deyince ben elimi kaldırdım ve Kemer’de binamız yok dedim. Kirada oturuyoruz ve bu beni üzüyor dedim. Genel Başkanımız da herkesin girebileceği çıkabileceği bir yerden bir bina bul tamam dedi. Ben binayı buldum, prosedürü hazırladık ve Cavit Arı ile birlikte gönderdim genel merkeze. Ancak ne yazık ki arkasından bina ve araç alımımız yasaklandı dediler ve alamadık. Fakat buradan söz veriyorum. Ben bir tane müteahhit buldum. Ben binayı yapacağım, siz arsayı bulun dedi. Hayırsever CHP’li birinden uygun bir yerde bir arsa bekliyorum. Sonuna kadar Adem beyle birlikte bu binayı yapacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi malı olacak. Yapamadığım tek şey bu kaldı. Birlik beraberlik içerisinde CHP’nin belediyesinin başında altı ok bayrağı dalgalandırmak için her zaman varım. İşte Başkanım da burada tek yol devrim dedik çıktık” şeklinde konuştu.

BARIŞ: BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR

İlçe başkan adaylığını kendisine layık gören üyelere teşekkür eden Adem Barış ise, “Bu benim için büyük onurdur. İnşallah cumartesi günü kongrede kıymetli delegelerimiz teveccühte bulunursa varımızla yoğumuzla Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel seçimde hem ilçemizde hem de büyükşehirde zafere ulaştırmak. Hep beraber çalışarak bunu başaracağız inşallah. Sonuçta her şey Cumartesi kongresine bağlı. Orada da teveccühte bulunursa delegeler, omzumuzda büyük bir yük olacak ama hep birlikte el ele vererek Cumhuriyet Halk Partisi hak ettiği yerde taşıyacağız” dedi.

TOPALOĞLU: ‘BÖLÜNMEYELİM’ DEDİM

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da “Burada en çok emeği geçenlerden Hüsnü Başkan, Hasan Ali Bey, Mustafa Karayel günlerce uğraştılar. Ben de hep tek aday olsun bölünmeyelim dedim. Bunu da bu arkadaşlar başardı. Tebrik ediyorum. İnşallah her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

ACAR: AMACIMIZ YEREL SEÇİMLERDE BAŞARILI OLMAK

Amaçlarının yerel seçimlerde başarılı olmak olduğunu söyleyen Hasan Ali Acar ise, “Genel seçimin kazancı yerele bağlıdır. Hüsnü başkanıma yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Gelen arkadaşımıza da Adem beye de başarılar diliyorum. Biz hep beraber birlik içerisinde kendisini bu görevde başarılı kılmak için çalışacağız” dedi.

BİLİCİ: TEK ADAY ÜZERİNDE ANLAŞTIK

İlçe Başkanı Hüsnü Ünal’a adaylıktan çekildiği ve feragat ettiği için teşekkür eden Mustafa Bilici, şunları söyledi: “İlçe Başkanlığı için Hasan Ali Acar, Mustafa Karayel ve başka arkadaşların ismi de geçti, hatta Ahmet Can’ın ismi de geçti ancak hepsi feragat etti. Tek aday üzerinde anlaştık. Çok memnunum, çok sevinçliyim. Gerçekten birlik beraberliğimizi bozmadık. Hedefe daha iyi gideceğimize bu şekilde inanıyorum. İnşallah hayırlı olur. Adem de cumartesi seçilir Allah'ın izniyle başarılı oluruz. Herkese teşekkür ediyorum.”

CAN: ÖNCÜLÜK YAPTILAR

Ahmet Can da, Ünal’a görevi bıraktığı ve tek adaya öncülük yaptığı için teşekkür ederek, “Ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benim için de böyle bir teklifte bulunuldu ona da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin