SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2024 08:44

CHP Kemer’de meclis üyesi adayları belli oldu!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP’de Kemer Belediye Başkan Adayı olarak Necati Topaloğlu’nun belirlenmesinin ardından meclis üyesi adayları listesi açıklandı. İYİ Parti’den istifa eden Hüseyin Çelik ile Ak Parti’den istifa eden Kemer Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Akın’ın da yer aldığı listenin başında Mustafa Bilici yer alırken, Emin Gül ile Kemer Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Rıza Akar da yer aldı. Kemer Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, listenin Kemer’e hayırlı olmasını diledi.

CHP Kemer’de meclis üyesi adayları belli oldu!

Şüheda PARTAL

31 Mart Mahalli İdareler Yerel seçimleri için takvim işlemeye devam ederken siyasi partilerin meclis üyesi adayları listeleri de belli olmaya başladı. CHP’nin Kemer Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu aday göstermesinin ardından CHP Kemer İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Adem Barış, meclis üyesi adaylarını açıkladı.

Başkan Topaloğlu ve meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Adem Barış, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. 31 Mart seçimleri için partimiz Necati Topaloğlu’nu aday gösterdi. Bizde meclis üyesi adaylarını oluşmak için uzun bir uğraşlar verdik. Aslında geçen hafta listemiz hazırdı ancak il başkanımıza da paraf ettirdiğimiz için bugün İlçe Seçim Kuruluna teslim ettik. Tabi bu liste hazırlanırken sadece bizim değil diğer partilerinde yaşadığı sıkıntı meclis üyesi sayının 15’de kalmasıydı. Bu sebeple de liste yaparken biraz zorlandık. Beklentisi olduğu halde birçok arkadaşımız liste dışı kaldı. Tabi ki hepsi birbirinden kıymetli yol arkadaşlarımız ve hep birlikte el ele vererek 31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkacağımıza inanıyorum. Bu süreçte özellikle bize destek olan, gücümüze güç katan Hüseyin Çelik ve Mehmet Akın ile ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü buradaki hedefimizde sosyal belediyeciliğin devamı, gençlerimize ve ailelerimize hizmet etmek var. 4-5 yıllık süreç içerisinde yapılanları herkes zaten görüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Kemer halkı bizlere yetkiyi verdiği zaman bu hizmetleri daha da yukarı çıkaracağımıza herkes inanabilir. Onun için listeye girmeyen arkadaşlarımız kadar herkes bizim için değerlidir ama sınırlı olduğu için ancak 15 kişilik bir liste oluşturabildik. Listeye giren ve giremeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Listemizin Kemer halkına ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu da listenin Kemer’e hayırlı olmasını dileyerek, herkese teşekkür etti.

ÇELİK VE AKIN LİSTEDE

Konuşmaların ardından Barış, meclis üyesi adaylarını açıklandı. 3,5 yıl İlçe Başkanlığı yaptığı İYİ Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan, ancak Mustafa Gül’ün başkan adayı olarak açıklanmasıyla partisinden istifa eden Hüseyin Çelik’in yanı sıra Ak Parti’de Kemer Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Selami Minta’nın ekibinde yer alan ancak Minta’nın da aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa eden Kemer Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Akın da listede yer aldı.

BİLİCİ VE GÜL TEKRAR ADAY

Mevcut Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Bilici ve Emin Gül’ün yer aldığı listede Semih Top ise kontenjan adaylarında yer aldı. Listede esnaf ve turizmcilerin yanı sıra Kemer Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Rıza Akar ve CHP Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Özdemir de yer aldı.

CHP’nin Kemer Belediye Meclis Üyesi Adayları şu şekilde sıralandı:

1- Mustafa Bilici, 2-Mehmet Akın, 3- Emin Gül, 4- Ali Rıza Akar, 5- Hüseyin Çelik, 6- Sezayı Cansın Efir, 7- Sema Özdemir, 8- Halit Canevi, 9- Uğur Keskin, 10- Yıldıray Özen, 11- Tülay Kara Aydoğdu, 12- Durmuş Yalçın Kahraman, 13- Murat Çaçan.

Semih Top ve Mustafa Çelik’in kontenjan aday olduğu listede yedek adaylar ise, Serdar Uysal, Eren Engin Uygun, Bihder Anaç ve Onur Aktaş oldu.

AdminAdmin