SİYASET
Giriş Tarihi : 07-09-2023 05:50

CHP Kemer’de devir teslim töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemer İlçe Başkanlığı Kongresinde İlçe Başkanı seçilen Adem Barış, düzenlenen törenle görevi eski başkan Hüsnü Ünal’dan devraldı. Törende konuşan Ünal, 6 yıldır ilçe başkanı olarak partiye hizmet ettiğini belirterek, “Seven, sevmeyen, beğenen, beğenmeyen hiç önemli değil. Başkan adayı olmayarak Adem Barış’a destek verdim, açık ve net. Ben vicdanen çok rahatım. Aday bir olmuş iki olmuş 10 olmuş hiç önemli değil artı bir alan başkan oluyor. Sonuç olarak hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz” dedi. Barış ise, “Omuzlarımızda çok büyük bir sorumluluk var. Önümüzdeki yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Kemer’de ve Büyükşehir de zirveye taşımak için hep birlikte çalışacağız. Hüsnü başkanıma teşekkür ediyorum. O ayrılmadı, hep bizim yanımızda olacak. İnşallah da hep birlikte el ele çalışacağız” diye konuştu.

CHP Kemer’de devir teslim töreni

Şüheda PARTAL

CHP Kemer İlçe Olağan Kongresi, geçtiğimiz cumartesi günü Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, meclis üyeleri ve eski ilçe yönetimin ortak adayı olan Adem Barış ile Avukat Umut Güneş’in başkan adayı olduğu seçimde 62 oy alan Adem Barış yeni CHP Kemer İlçe Başkanı olmuştu. Kongrenin ardından İlçe Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi. Törene meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tıraş, meclis üyesi Recep Yılmaz ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Özdemir ile partililer katıldı.

ÜNAL: VİCDANEN ÇOK RAHATIM

Törende konuşan eski başkan Hüsnü Ünal, 6 yıldır ilçe başkanı olarak partiye hizmet ettiğini belirterek, “Seven, sevmeyen, beğenen, beğenmeyen hiç önemli değil. Ben vicdanen çok rahatım. Okula gider gibi her gün buraya saat 10’da geldim. 3-4 gibi gittim. Son 2 yıldır bizim burada sekreterimiz yoktu. Hem sekreterlik görevini hem başkanlık görevini hepsini üstlendim. Kim ne derse desin ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu kongrede Sayın Adem Barış başkan oldu ve Umut beyle yarıştılar. Aday bir olmuş iki olmuş 10 olmuş hiç önemli değil artı bir alan başkan oluyor. Sonuç olarak hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, hepimiz neferiz hepimiz askeriz. Benim dedem, babam, yedi sülalem Cumhuriyet Halk Partilidir, ölünceye dek kadar da Cumhuriyet Halk Partili olacağım” dedi.

ESKİ BAŞKAN YENİ BAŞKAN DİYE BİR ŞEY YOK

Kemer’in Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olduğunu ifade eden Ünal, “Bu kalede sonuna kadar birlikte beraber mücadele edeceğiz. Ben Adem Barış’ı bugünden tanımıyorum, yıllardır tanıyorum, oturup kalktık, düştük kalktık. Bundan 4 sene önce seçimlerde yine misafiri oldum. Ben de Başkan adayı olmayarak Adem Barış’a destek verdim, açık ve net. Çünkü Adem bey bu işi en iyi yürütecek bir kişidir, gerek tahsiliyle gerek kariyeriyle. Siyaset uzlaşma sanatıdır. Bir adım ileriye gitme sanatıdır. 6 senedir ilçe başkanlığı yaptım ve şimdiye kadar hiçbir partiye bu kötüdür, bu iyidir demedim, demem de. Ama yaptıklarımızı teyit ederim ve sonuna kadar da arkasında dururum. Şimdi Adem Başkanıma başarılar diliyorum. Dokuz Eylül Cumartesi günü de biliyorsunuz Partimizin 100’üncü yıl kuruluşu var. Hepiniz de orada meydana bekliyorum. Eski başkan yeni başkan diye bir şey yok, biz hepimiz başkanız. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, hepimiz laik ve demokrat Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibiyiz. Bu seçimlerde milletvekilliğinde bin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 bin oy fark yaptık ve bu bir özveridir çalışmadır. Gelen milletvekillerine, belediye başkanlarına, sayın Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, meclis üyeleriyle yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları ile birlikte cadde cadde, sokak sokak, ev ev çalıştık ve bu sonucu elde ettik. İnşallah ileride omuz omuza beraber yoldaşımla yine çalışacağız” diye konuştu.

BARIŞ: OMUZLARIMIZDA ÇOK BÜYÜK BİR SORUMLULUK VAR

Yeni Başkan Adem Barış ise, kongrede kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Onurlu bir görev ama bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görev. Omuzlarımızda çok büyük bir sorumluluk var. Bu sadece ben ve ekip arkadaşlarımla altından kalkabileceğimiz bir sorumluluk değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren herkesin el ele vererek önümüzdeki yerel seçim de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Kemer’de ve Büyükşehir de zirveye taşımak için hep birlikte çalışacağız. Bizim tek bir hedefimiz ve amacımız var. Onun için bu mutlu günümüzde buraya gelen tüm dostlarıma şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bir de 6 yıldır bu görevde bulunan bu görevi laiki ile yapan abim, hocam, başkanım ve çok güzel ilişkilerimizin olduğu Hüsnü başkanıma teşekkür ediyorum. O ayrılmadı, hep bizim yanımızda olacak. İnşallah da hep birlikte el ele çalışacağız. İnşallah hep birlikte el ele vererek burada Cumhuriyet Halk Partisinin bize verilen bayrağını daha da yukarıya taşımak için çalışacağız.”

Konuşmaların ardından Barış, hizmetlerinden dolayı Hüsnü Ünal’a çiçek takdim etti. Devir teslim tutanağının imzalanmasıyla Ünal, Barış’a görevini teslim etti.

AdminAdmin