YAŞAM
Giriş Tarihi : 18-03-2024 16:56

Çanakkale şehitleri Kemer’de anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kemer’de de anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreniyle başlayan program, Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan-3 Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti.

Çanakkale şehitleri Kemer’de anıldı

Şüheda PARTAL

Kemer’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programa, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Kamu Kurum Müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Protokol üyeleri daha sonra 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda Hakkı Saygan Hafize Saygan-3 Ortaokulu tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma programı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hakkı Saygan Hafize Saygan-3 Ortaokulu Müdürü Erkan Mert, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Çanakkale Deniz Zaferi konulu şiir, resim ve kompozisyon konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin ödüllerini, Kaymakam Solmaz ile Şehit Komando Er Hasan Yılmaz’ın babası Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu ile Şehit Komando Er Hasan Yılmaz’ın annesi Raziye Yılmaz ve Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Almalı verdi.

Programda, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı Çanakkale destanını anlatan şiirler okundu, oyunlar sergilendi ve türküler söylendi. Program sonrası Kaymakam Solmaz ve Belediye Başkanı Topaloğlu, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AdminAdmin