ANTALYA
Giriş Tarihi : 25-11-2023 12:51

Büyükşehir’den Hal Kavşağı’nda bakım onarım çalışması

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 02.10.2015 tarihi ve 192048 sayılı yazısı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk ağına dahil olan Gazi Bulvarı Hal Köprülü Kavşağı’nda vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan durum için acil bakım onarım çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, köprü birleşim noktalarında gerekli güçlendirmeler yapılarak genleşme derz imalatları gerçekleştirildi. Köprü güvenli hale getirildi.

Büyükşehir’den Hal Kavşağı’nda bakım onarım çalışması

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılında yapımını tamamlayarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devir ettiği Köprülü Hal Kavşağı’nda tekniğine uygun yapılmadığı düşünülen imalatlardan dolayı zamana ve araç yoğunluğuna da bağlı olarak köprü bağlantı noktalarında akmalar ve kopmalar oluştu. Hal Köprülü Kavşağının bileşim noktalarında vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan durum için acil bakım onarım çalışmasına başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan onarım çalışmaları kapsamında köprü bileşim noktalarında güçlendirme ve genleşme derzi değişim çalışmaları, tamamlandı.

KÖPRÜ GÜÇLENDİRİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım İşleri Şube Müdürlüğü İnşaat Teknikeri Ayfer Ateş Gezen, yapılan bakım onarım çalışması hakkında bilgi verdi. Bakım çalışmaları kapsamında, eski asfaltın kesilerek derz demirlerinin çıkartıldığını belirten Ayfer Ateş Gezen, yerine yenisinin konulduğunu söyledi. Üç gün süren bakım onarım kapsamında gerekli güçlendirmelerin yapıldığını belirten Gezen, gerekli imalatların yapılarak beton dökme çalışması yapıldığını söyledi. Çalışmaların tamamlanması ile Hal Kavşağı Köprüsünün artık daha güvenli hale geldiğini belirten Gezen, “Vatandaşlarımızdan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ancak bu çalışma zaruri bir çalışmaydı. Ciddi bir kazaya neden olmadan Büyükşehir Belediyesi olarak acil önlem alarak köprü genleşme derz çalışması yaptık. Vatandaşımızın güvenliği adına önemli olan çalışmamızı tamamladık. Ve Hal Köprülü Kavşak Yolumuzu trafiğe en geç Pazartesi günü sabah açacağız” dedi. (Bülten)

AdminAdmin