EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-11-2022 01:43

‘Bütün çocuklarımızın spor yapmasını istiyoruz’

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi kapsamında Saime-Salih Konca İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere spor malzemelerini dağıttı. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı; “Hayatınız boyunca kitap okumak ve spor yapmaktan vazgeçmeyin.” diye konuştu.

‘Bütün çocuklarımızın spor yapmasını istiyoruz’

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi kapsamında Saime-Salih Konca İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere hayırsever Nevzat Güven tarafından hediye edilen spor malzemelerini dağıttı. Programda Vali Yazıcı’ya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, okulu yaptıran hayırsever Saime Konca ve hayırsever Nevzat Güven eşlik etti.

BİZE DESTEK VEREN HAYIRSEVERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Öğrencilerde spor kültürünün yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirdiğimiz bu örnek projemizle bugün öğrencilerimize spor kıyafetlerini hediye edeceğiz. Tabi spor yaparken birtakım ihtiyaçlarımız oluyor. Bu noktada bize gönlü güzel hayırseverimiz Nevzat Güven destek verdi. Projemize verdiği destekten dolayı Nevzat Bey’e teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.” dedi.

SİZDEN SADECE SPOR YAPMANIZI İSTİYORUZ

Spor malzemelerinin dağıtımı esnasında Saime-Salih Konca İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile sohbet eden Vali Yazıcı; “Sevgili çocuklarım biz bugün buraya sizlere bu okulu yaptıran kıymetli Saime Hanım ve size spor malzemelerini temin eden Nevzat Bey ile geldik. Öncelikle onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Saime Hanım geleceğimiz olan sizlerin en iyi şekilde eğitim alması için bu okulu yaptırdı. Nevzat Bey ise sizlerin sağlıklı ve başarılı bir sporcu olmanız için spor malzemelerini temin etti. Bizler sizden sadece ama sadece sevdiğiniz bir sporu seçip, uzun yıllar boyunca o sporu yapmanızı istiyoruz. Çünkü spor yapan insanın sadece bedeni sağlıklı olmuyor, zihnen de çok gelişiyor. Bu yüzden herkesin ama herkesin spor yapmasını istiyoruz. Kullandığınız malzemeler eskir ya da yırtılırsa biz yenilerini alacağız. Siz yeter ki spor yapın. Sizden sadece spor yapmanızı istiyoruz. Hepinize günlük hayatınızda sporun olduğu sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

KİTAP OKUYAN VE SPOR YAPAN ÖĞRENCİ EN MÜKEMMEL ÖĞRENCİDİR

Saime-Salih Konca İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine kitap okumayı ve spor yapmayı ihmal etmemelerini söyleyen Vali Yazıcı; “Benim için bu hayatta iki şey çok önemli. Bir kitap okumanız, ikincisi de spor yapmanız. Düzenli kitap okuyan ve spor yapan öğrenci bana göre en mükemmel öğrencidir.” ifadelerini kullandı.

OLMAZSA OLMAZIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN SPOR YAPMASI

Çocukların ülkemizin geleceği olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu şehirde yaşayan herkes ileride Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet edecek. Bizler çocuklarımızı kendi geçimini sağlarken, ülkesine de fayda sağlayacak şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Onları böyle bir hayata hazırlarken olmazsa olmazlarımızdan biri mutlaka spor yapmaları. Tüm çocuklarımızın en az bir spor dalı ile uğraşmasını istiyoruz. Buna inandığımız için bu projeyi şehrimizde başlattık. Çocuklarımızın derslerini aksatmadan sporu hayatlarına yerleştirmeye çalışıyoruz. Okulumuzda spor yapmak için oluşturulan alanlarını gezdim. Tekvando ve jimnastik salonları ile masa tenisi alanları var. Okulumuz öğrencilerimizin spor yapması için çok elverişli.” dedi.

ASİST PROJESİNİN ÖNEMİ 3 YIL SONRA ORTAYA ÇIKACAK

Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “ASİST Projemiz, 1’inci ve 8’inci sınıflar hariç bütün çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmek için başlattığımız bir proje. Bugün de okulumuzda ASİST Projemiz kapsamında hayırseverimiz Nevzat Bey’in çocuklarımıza hediye ettiği spor malzemelerini dağıtmak için buradayız. Okulumuzda birçok branşta spor yapılıyor. ASİST Projesi kapsamında bunu birçok okulumuzda yapmaya başladık. Biz ASİST Projesiyle, adına disiplin demeden yavrularımızın hayatlarını sporla disipline etmeye çalışıyoruz. Özgüvenlerini artırıp kendilerine hedefler koyan, kendilerine güveni olan çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bu proje ile birkaç yıl sonra bazı mahallelerde yaşanan olumsuz olayların azaldığını inşallah hep birlikte göreceğiz. ASİST Projesiyle alt gelir grubunun yoğun olduğu mahallelerde çocukların yaşamına ciddi manada dokunduğumuzu 3-4 yıl sonra anlayacaksınız. Ben bu okulu yaptıran hayırseverimiz Saime Hanım’a, bize spor malzemeleri konusunda büyük destek veren Nevzat Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız. Bu bizim vazifemiz. Bunu yaparken de manevi olarak herkesin desteğini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan voleybol, masa tenisi ve karete müsabakalarını izledi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin