KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 05-11-2023 19:30

Bebek ve Çocuk Kütüphanesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da ilçe jandarma komutanlığı hizmet binasıyken yenilenerek Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'ne dönüştürülen merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Bebek ve Çocuk Kütüphanesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nca düzenlenen Kültür Yolu Festivali için Antalya’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Perge Antik Kenti’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra Döşemealtı ilçesine geçen Bakan Ersoy, önceden Döşemealtı İlçe Jandarma Karakolu olarak hizmet veren ve yenilenerek 2 katlı kütüphaneye dönüştürülen Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Bakan Ersoy'a Vali Hulusi Şahin eşlik etti.

Bakan Ersoy ve Vali Şahin, kütüphaneyi gezerek kitap okuyan öğrencilerle sohbet etti. Bir öğrenci, Ersoy'un çocuklarla birlikte kütüphane önünde beklemesini konu alan resmi hediye ederken, bir başka öğrenci ise bakana hitaben yazdığı mektubu kendisine verdi. Çocuklara teşekkür eden Bakan Ersoy, başka bir istekleri olup olmadığını sordu.

YIL SONUNA KADAR 100'Ü GEÇECEĞİZ

Bakan Ersoy, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, bakanlık olarak bebek ve çocuk kütüphaneleriyle yeni bir proje olarak yakından ilgilendiklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı nedeniyle 100 kütüphane açılışını hedeflediklerini ve 80'ini açtıklarını kaydeden Ersoy; "Yıl sonu itibarıyla inşallah 100'ü de geçeceğiz. 0-3 ve 7-14 yaş grubuna hitap eden bir kütüphane burası. Oyun setleri ve kitaplar var bina içerisinde. Bahçesinde de oyun alanları ve atölyeler bulunuyor. Bütün mahallelerimizden bu şekilde kütüphane isteği geliyor." diye konuştu.

İNCELEMELER DOKUMA PARK'TA DEVAM ETTİ

Bakan Ersoy ve Vali Şahin, daha sonra Dokuma Park'taki Modern Sanatlar Galerisi, Antalya Bilim Merkezi ve Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ni gezerek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den bilgi aldı. (Bülten)

AdminAdmin