KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 12-04-2024 20:20

Bayrama ‘Venera Ensamble’ ile veda

Antalya DOB Şeker Bayramına Venüsün Kadınları ile veda etmeye hazırlanıyor. 13 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00’da gerçekleşecek ‘Venera Ensamble’ konseri ile dinleyenleri Anadolu’dan Avrupa’ya uzanan sanat dolu bir yolculuk bekliyor.

Bayrama ‘Venera Ensamble’ ile veda

9 günlük bayram tatili bitmeden 13 Nisan 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’da gerçekleştirilecek ‘Venera Ensamble (Venüsün Kadınları)’ konseri ile Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları doyumsuz bir müzik ziyafeti vermeye hazırlanıyor. Venüsün Kadınları yüzlerce yıldır Anadolu ve Avrupa topraklarına sinen kadın ruhunu Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde seyircileriyle buluşturuyor.

Doğanın kucaklayıcı sevgisi, yeri geldiğinde bir çiçeğin açması için başlattığı fırtına, baharı getirebilmek için yağdırdığı kar, adeta kadının ruhunun temsil eder. Bu duygu dolu ruh yüzlerce yıldır insanlara müzik ile anlatılmış, kalplere notalarla birlikte işlenmiştir. ‘Venera Ensamble’ konseri ile bu melodiler Anadolu’nun ağıtından, Balkanların heyecanlı ve hüzünlü ruhuna ardından Fransız sokaklarında gezen iki kadının yolculuğuna ve Slav mitolojisinde aşık bir su perisinin hikayesine uzanan bir yolculukta bir araya geliyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan ‘Venera Ensamble’ konserisinin sanatçı kadrosunda projenin kurucuları Soprano Gülçin Gültekin, Senem Çine (Arp) ve Veronika Yeliz Efe’nin (Viyolonsel) yanı sıra; Soprano Bilge Yılmaz, Mezzo Soprano Medine Tuganova, Bale Sanatçıları Müge Öğüt ve Tolga Burçak yer alırken solistlere Orkestra Sanatçıları Elvan Şekercioğlu (Keman), Demet Emen (Keman), İlkay Candan (Keman), Angela Bigov (Keman), Nazlı Ezgi Zirek (Keman), Eda Berkin (Keman), Selcan Noyan (Viyola), Selen Keser (Viyola), Pınar İnan (Viyola), Pelin Baysal Ateşok (Viyolonsel), Pelin Atay (Kontrabas), Dilan Oğuz (Flüt) ve Jale Nilay Canca (Klarnet) eşlik edecek. (Bülten)

AdminAdmin