ANTALYA
Giriş Tarihi : 03-12-2023 16:08

Başköy’ün hizmet binası açılışa hazır

Kepez Belediyesi, Yeni Osmanlı Yörüklerinin yaşadığı Başköy Mahallesi’nin eskiyen hizmet binasını yeniledi. Yeni hizmet binasıyla kütüphane, muhtarlık ofisi, öğretmenler odası ve aile hekimliği talebi karşılanıyor.

Başköy’ün hizmet binası açılışa hazır

Kepez Belediyesi, Döşemealtı ilçesi sınırında yer alan Başköy Mahallesi’ne, sosyal yaşamı kolaylaştırmak amacıyla bir kalıcı eser daha kazandırdı. Mahalleye, içerisinde kütüphane, muhtarlık ofisi, öğretmenler odası ve aile hekimliği biriminin bulunduğu hizmet binası yapıldı. İnşaat çalışmaları tamamlanan tesis, tefrişat çalışmalarından sonra bölge sakinlerinin hizmetine sunulacak.

TÜTÜNCÜ SÖZ VERDİ, YAPTI

Mahalle sakinleri, önceki yıllarda okul bahçesine inşa edilen, yapı ve hizmet ömrünü tamamlayan hizmet binasının yenilenmesini dile getirmişlerdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, mahalleyi bir ziyaretinde yenilenmesi istenen binada incelemelerde bulunmuştu. Başkan Hakan Tütüncü, incelemenin ardından içerisinde muhtarlık ofisi ile öğretmenler odasının bulunduğu hizmet binasını yeniden yapma sözü vermişti. Bu sözün ardından yıkılan binanın yerine, mahallenin müstakil tek katlı konut mimarisine uygun yeni bir tesis inşa edildi. Başkan Hakan Tütüncü, yeni hizmet binasını yaparak, mahalle sakinlerinin kütüphane, muhtarlık ofisi, öğretmenler odası ve aile hekimliği talebini karşıladıklarını söyledi.

BAŞKÖY’E DÖRT DÖRTLÜK ESER

Yeni Osmanlı Yörüklerinin yaşadığı Başköy Mahallesi’ne, sosyal yaşamı kolaylaştıran, hizmet taleplerini karşılayan güzel bir kalıcı eser yaptıklarını aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Hemşehrilemiz, hizmetin en güzelini, en kalitelini hak ediyor. Bu anlayışla Başköy Mahallemizin hizmet binasın yeniledik. Çocuklarımız için butik bir kütüphanenin olduğu tesiste, öğretmenlerimize yakışır bir öğretmenler odası düzenlemesi de yaptık. Yeni binadaki muhtarlık ofisiyle, kamu hizmetinin verildiği mekânı kaliteli hale getirdik. Şehir merkezine uzak mahallelerimizin önemli taleplerinden biri de aile hekimiydi. Bu talebi karşılamak için de hizmet binasında aile hekimine de bir oda ayırdık. Özetlersek Başköy Mahallemize dört dörtlük bir hizmet binası kazandırdık.”

(Bülten)

AdminAdmin