ANTALYA
Giriş Tarihi : 23-11-2023 11:52

Başkan Tütüncü: En büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir” dedi.

Başkan Tütüncü: En büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tütüncü'nün yayımladığı mesajında şunları kaydetti;

"Sevgili Öğretmenler; İnsan yetiştirme sanatı olarak ifade edebileceğimiz öğretmenlik en kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Bizleri bilgiyle buluşturan, eğiten ve nitelikli bireyler olmamızı sağlayan, yarınlarımızı şekillendiren ve bizleri hayatla bağlayan öğretmenlerimiz, anne ve babamızdan sonra hayatımızın en kutsal varlıklarıdır.

Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir. Bu kutsal ve onurlu görevi, önce insan felsefesiyle özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, Türk çocuklarını milli ve manevi değerlerle donatarak, ruhen, fikren ve ahlaken en iyi şekilde yetiştirmenin, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisindedirler.

Bizlere ve yarının sahipleri çocuklarımıza müreffeh bir istikbalin kapılarını açacak yegâne anahtar öğretmenlerimizin elindedir. Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği, gayreti ve katkısı vardır.

Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun yol gösteren önderleri ve örnek insanlar olmuşlardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmış, öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlerimiz gece gündüz demeden yurdumuzun her köşesinde bir karşılık beklemeden, fedakârca çalışarak ülkemizin geleceği evlatlarımızı yetiştirmenin, onlara yeni ufuklar açmanın çabası içeisindedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakâr, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli, öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

AdminAdmin