SİYASET
Giriş Tarihi : 05-09-2023 06:30

Başkan Esen: Hesap vermeye hazırım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hem siyasi hem de idari olarak her zaman hesap vermeye hazır olduklarını belirtti.

Başkan Esen: Hesap vermeye hazırım

CHP 6’ncı Konyaaltı Kongresi’nde ilçe başkanlığına seçilen Demet Gündüz ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, örgüt içi seçimlerin parti içi demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydetti. Parti içi seçimlerini ayrıştırma olarak görmemek gerektiğini söyleyen Başkan Esen, “Adı üzerinde seçim. Mutlaka en az iki tane aday arasında geçiyor ve her aday kazanmak istiyor. Bu nedenle seçimin doğası gereği bir miktar heyecan oluşuyor. Bu heyecanı, heyecan olarak bırakmak lazım. Ötesine geçirmemek lazım. Hele ki seçimler bittikten sonra artık o kısmı tamamen unutmak lazım. Şunu hiçbir zaman da unutmamak gerekiyor, bizler Cumhuriyet Halk Partili olarak siyasi tarihin birçok kritik sürecinde hiçbir renk ayırmaksızın hep omuz omuza mücadele ettik. Zaten bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak, omuz omuza mücadele etmemiz halinde, yaptığımız siyasi faaliyet bir anlam taşır” dedi.

LİYAKAT VE ADALET EGEMEN OLMALI

Türkiye’ye liyakat ve adaletin egemen olması için çabaladıklarının altını çizen Başkan Esen, “Bizim gibi düşünen ‘evet siz haklısınız Türkiye böyle bir ülke olmalıdır’ diyen herkesle yoldaşız, beraber yürüyeceğiz. Renklerin, dillerin, mezheplerin, hiçbir önemi yoktur. Şu andan itibaren maalesef kaybettiğimiz genel seçimin bir sonraki genel seçimde hatalarımızla, eksiklerimizle yüzleşerek, neyi eksik yaptığımızı doğru tespit ederek iktidara gelmeliyiz. Emin olun, bu yolda üzerime düşen ne varsa il ve ilçe örgütlerimizle birlikte hareket ederek yerine getirdim ve getirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

KEPEZ ANAHTAR KONUMUNDA

Kepez’in CHP için anahtar durumunda olduğunu ifade eden Esen, Kepez’de bir oy fazla almak için daha fazla çalışacaklarını belirtti. Kepez’in kendileri için simgesel bir önemi olduğunu söyleyen Esen, “Bir taraftan Konyaaltı’mız için çalışırken bir taraftan da bizim için simgesel önemi olan Kepez konusunda hepimizin mutlaka bir elimizle ona da çalışmamız lazım. Kepez’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne artı bir oy kazandırmak aslında tüm Antalya’da ki örgütler adına tüm üyelerin hepsinin görevidir” dedi.

HESAP VERMEYE HAZIRIM

Özellikle son dönemlerde kendisine, kurumuna ve kurum çalışanlarına yönelik itibar suikastı yapıldığını ve ilerleyen süreçte bunun yoğunlaşacağının altını çizen Başkan Esen, konuşmasına şöyle devam etti: “Kendimizi anlatma, savunma hakkımız çerçevesinde parti bütünlüğünü bozmadan yolumuzda yürümemiz lazım. Şu son dönemde özellikle bana yönelik itibar suikastı, kuruma yönelik itibar suikastı, kurum çalışanlarına yönelik itibar suikastı yoğunlaşacaktır. Ben bunlara dilim döndüğünce cevap vereceğim. Birçok yerde birçok mecrada birçok arkadaşımızla beraberken de bunlarla ilgili açıklamalarda bulundum. İlçe örgütümüzle ilk grup toplantısında bir araya geldiğimizde kısmen açıklamada bulundum. Ben idari yönden idari denetleme organlarına hesap veriyorum. Siyasi yönden de partime her zaman hesap vermeye hazırım. Yeter ki objektif ve iyi niyetli olarak gerçekten gerçeğin ne olduğunu öğrenmek isteyerek bana yaklaşılsın. Ben böyle yaklaşıldığı sürece her zaman partim adıma görev yaptığım her yerde hesap vermeye hazırım. Bu anlamda buradaki arkadaşlarımız ister yönetimde olsunlar ister olmasınlar kafalarına takılan şöyle bir şey duyduk aslı nedir acaba dedikleri konu olursa benim telefonum 24 saat açıktır.”

(Bülten)

AdminAdmin