SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2022 23:48

‘Ayarını bozduğunuz kantar bir gün gelir sizi de tartar’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösterdi. İmamoğlu’nun sonuna kadar arkasında olduklarını ifade eden Ünal, “Ayarını bozduğunuz kantar bir gün gelir sizi de tartar. Ekrem İmamoğlu’na yapılan Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır ve bütün dünya bizi kınıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde artık yasalar bir kişinin dudakları arasında kaldı. Adalet pejmürde oldu. İmamoğlu, bir komplonun kurbanı olmuştur. Ama geliyor gelmekte olan, zaman çok daraldı. Ak Parti kaçacak delik arıyor” dedi.

‘Ayarını bozduğunuz kantar bir gün gelir sizi de tartar’

Şüheda PARTAL

CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay ceza verilmesine tepki gösterdi. “Demokrasi ve adalet bizim için ekmek, su, hava kadar önemlidir” diyen Ünal, “Bir söz vardır; ‘Ayarını bozduğunuz kantar bir gün gelir sizi de tartar’ diye. Onun için ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılanın büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bu haksızlığa karşı bir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak İmamoğlu’nun sonuna kadar arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan bir olay Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır ve bütün dünya bizi kınıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde artık yasalar bir kişinin dudakları arasında kaldı. Adalet pejmürde oldu. Adalet ayaklar altında. Adalet sarayın kulu kölesi oldu diye söyleniyor. Onun için ben bundan çok hicap ve üzüntü duydum” şeklinde konuştu.

‘ALDIKLARI KARAR ELLERİNDE PATLADI’

İmamoğlu’nun bir komploya kurban gittiğini iddia eden Ünal, “Öğrendiğim kadarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız İmamoğlu’na İçişleri Bakanı tarafından yapılan bir sataşmayı İmamoğlu geriye iade etmiştir. Ama bunu saray YSK’daki hakimlere ve savcılara karşı yapılmış gibi göstererek bir komplo haline dönüştürmüştür. Bu komplonun kurbanı olmuştur Büyükşehir Belediye Başkanımız. Ama geliyor gelmekte olan. Zaman çok daraldı. Ak Parti kaçacak delik arıyor. Aldıkları karar kendi ellerinde patladı ve daha da patlayacak” dedi.

‘BİZ KASABIN BIÇAĞINI YALAYAN KUZU DEĞİLİZ’

6’lı masaya da teşekkür eden Ünal, “Burada ülkemizin demokrasisi açısından çok önemli kararlar alıyorlar ve son görüntüler beni çok mutlu etti, tüylerim diken diken oldu. Orada Meral hanım açıklamaları ve gelip Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sarılması ‘biz varız daha ölmedik hep beraberiz’ diye bir mesaj verdi. Tüylerim diken diken oldu ve gözlerim yaşardı. Bugün itibariyle de 6’lı masa orada olacak. Şimdi birlik beraberlik olma zamanı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en tabanındaki üyelerinden en tavandaki genel başkanına kadar birlik beraberlik içindeyiz. Hatta 6’lı masa ile kol kolayız. Geliyor gelmekte olan dedik. Biz kasabın bıçağını yalayan kuzu değiliz, Atatürk’ün askerleriyiz” diye konuştu.

AdminAdmin