ANTALYA
Giriş Tarihi : 22-10-2023 18:39

Antalya’da 7’den 70’e herkes BİLİMFEST’te

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali, 7’den 70’e her yaştan ziyaretçiyle doldu taştı. BİLİMFEST’in Antalya için kurdukları en önemli hayallerden biri olduğunu ve bu yıl ikincisini düzenliyor olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “BİLİMFEST, TEKNOFEST rüzgarını Antalya'ya taşıyan yerel, mütevazi ama arkasında çok büyük gayretlerin emeklerin olduğu harika bir organizasyon” dedi.

Antalya’da 7’den 70’e herkes BİLİMFEST’te

Antalya Bilim Festivali, 4.gününde yine ziyaretçilerle doldu taştı. Yerli ve milli araçların sergilendiği BİLİMFEST, atölye çalışmalarından renkli etkinliklere, bilimsel gösterilerden yarışmalara, birbirinden özel konukların katıldığı konferanslarla 7’den 70’e her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor. Kurum ve kuruluşların her yaşa hitap eden stantları festivale olan ilgiyi daha da büyüttü. 220 kurum, kuruluş, üniversite ve sektörün katıldığı Antalya Bilim Festivali, yoğun ilgi gördü. Özellikle çocuk ve gençlerin bilimsel çalışmaların sergilendiği stantlar ile yerli ve milli araçlara daha çok ilgi gösterdikleri görüldü. Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivalinde, dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, TÜMOSAN’ın Türkiye’nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı olarak geliştirdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç PUSAT, Bozdoğan, Gökdoğan, EJDER YALÇIN, KİRPİ, VURAN, İKA, Batuhan, TTZA, E-ZMA, YABGU, ANZATSAN 8x8, Sak botu sergileniyor.

KEPEZ’İN BİLİM TIRINA YOĞUN İLGİ

Kepez Belediyesi’nin Antalya’nın dört bir köşesine bilim taşıyan Bilim ve Teknoloji Tırı, Antalya Bilim Festivaline katıldı. Kocaman bir bilim merkezini adeta içine sığdıran Bilim ve Teknoloji Tırı’na, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin ve Antalya’nın ilk gezici mobil bilim merkezi olan ‘Bilim ve Teknoloji Tırı’nda ziyaretçiler, yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, iha yer istasyonu, hologram teknolojileri hakkında bilgi edindiler. Bilim ve Teknoloji Tırı’nı gezmek için uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler teleskopla gökyüzünü gözlemleme deneyimi ne de kavuştular.

KEPEZ’İN MOBİL SAĞLIK MERKEZİ BİLİMFEST’TE

Türkiye’nin dört bir yanından 220 kurum kuruluşu ağırlayan Antalya Bilim Festivali’nde Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, festival ziyaretçilerine göz sağlığı ve kanser tarama hizmeti veriyor. Kanser tarama hizmetinde meme, bağırsak ve rahim ağzı kanser taraması gerçekleştiriliyor. Meme kanseri için 40-69 yaş aralığı, Rahim Ağzı Kanseri için 30-65 yaş aralığı, Bağırsak Kanseri için 50-70 yaş aralığındaki vatandaşlar kanser taramalarından yararlanabiliyor. Göz sağlığı taramasında göz numara ölçümü ve göz tansiyonu taraması yapılıyor. Antalya Bilim Festivalini ziyaret eden vatandaşlar, Mobil Sağlık Merkezi’ndeki ücretsiz göz ve kanser tarama hizmetine yoğun ilgi gösterdi.

TÜTÜNCÜ: “BİLİMFEST ANTALYA İÇİN EN ÖNEMLİ HAYALİMİZDİ”

BİLİMFEST’in ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, festival alanını ziyaret eden her yaştan hemşehrisinin bilimsel heyecanına ortak oldu. Başkan Tütüncü, festival alanında kurulan stantları tek tek gezdi, sergilenen yerli ve milli araçlar hakkında bilgi aldı, genç yeteneklerin bilimsel çalışma ve projelerini de inceledi. Başkan Tütüncü, festivali gezen vatandaşlarla da konuşarak, bilim festivali hakkındaki düşüncelerini aldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bilimfest’in Antalya için kurdukları en önemli hayallerden biri olduğunu söyledi.

TEKNOFEST RÜZGARI ANTALYA’DA

Tütüncü; “Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin ulaştığı ufukları noktaları göstermek ve özellikle son yıllarda milli teknoloji hamlesi adına ortaya koyduğumuz başarıların odağında da gençlerin olduğunu düşünürsek çok büyük bir hizmet… Gençlerimiz ve çocuklarımız Antalya Bilim Festivaline gelerek geleceğin teknolojilerini görüyorlar. Geleceğin teknolojilerine bakıyorlar, inceliyorlar, yaşıyorlar. Son derece güzel bir şenlik ortamı içerisinde bilimsel bilgiye rasyonel düşünceye doğru kapı aralıyorlar. Bu bizim için çok kıymetli. Bilimin peşinden koşmak son derece önemli. Özellikle modern dünyada bilimsel bilginin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz zaman, düşündüğümüz zaman böylesi etkinliklerinde ne kadar önemli değişimlere dönüşümlere fırsat sağlayacağını vesile olacağını görmek son derece kıymetli. Bilimfest, TEKNOFEST rüzgarını Antalya'ya taşıyan yerel mütevazi ama arkasında çok büyük gayretlerin emeklerin olduğu harika bir organizasyon. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Böyle bir organizasyona belediye başkanı olarak liderlik etmekte son derece kıymetli.” dedi. (Bülten)

AdminAdmin