ANTALYA
Giriş Tarihi : 15-09-2023 05:50

Antalya Valisi Şahin, Dokumapark’a hayran kaldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde Dokumapark’ı gezen Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Gerçekten hiç tahmin etmeyeceğim bir vahayla karşılaştım” dedi.

Antalya Valisi Şahin, Dokumapark’a hayran kaldı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, büyük değişim ve dönüşümle kültür ve sanat adası olarak Antalya’nın hizmetine kazandırılan Dokumapark’ı ziyaret etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde Dokumapark’taki tesislerden 12 bin 500 metre kare alan üzerine kurulan Antalya Bilim Merkezi ve Antalya Araba Müzesi’ni gezdi. Ziyaretler sırasında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, kaderine terk edilen Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın, kültür ve sanat adasına dönüşüm yolculuğunu anlattı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Dokumapark’taki İlköğretim Haftası etkinliklerinde hayranlığını dile getirerek, Dokumapark’a övgüler yağdırdı. Antalya Valisi Şahin, “Gerçekten hiç tahmin etmeyeceğim bir vahayla karşılaştım” dedi.

DOKUMAPARK ÇOK DEĞERLİ BİR ALAN

Cumhuriyet dönemindeki sanayi hamlesine değinen Antalya Valisi Hulusi Şahin, “O dönemdeki bu sanayi hamlesi Anadolu’nun dört bir tarafına dağıldı. Şuan bulunduğumuz mekan onlardan bir tanesi… Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası ve daha sonra devam eden eklentileri. Cumhuriyetin büyük fedakarlıklarla oluşturduğu bir kutlu mekanda bulunuyoruz. Türkiye çok büyüdü. Özel sektör Dokuma Fabrikalarını daha da ileri taşıdı. Buralar fonksiyonlarını kaybettiler. İşte o zaman bir başka davamız, maarif davamız için burası şekillendirilmiş ve artık bir eğitim yuvası haline, bir tematik eğitim parkı haline getirilmiş. Bu çok değerli alan kültür ve sanat adası olarak değerlendirilmiş. Bunu bir kere başarmak gerçekten çok büyük bir başarı… Öncelikle Cumhurbaşkanımıza vizyonundan, liderliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu mükemmel tesisi kazandıran belediye başkanımızı da tebrik ediyorum. Çocuklarımızla bu muhteşem alanı buluşturduğunuz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize düşende milli eğitim olarak bu güzel alanı en güzel şekilde çocuklarımızın istifadesine sunmaktır” diye konuştu. (Bülten)

AdminAdmin