TURİZM
Giriş Tarihi : 12-10-2023 09:11   Güncelleme : 12-10-2023 09:13

Antalya turizmi, Kazakistan pazarında 500 bin turist hedefliyor

TAV Havalimanları Holding, Antalya ile Kazakistan arasındaki turizm hareketliliğini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Havalimanı gibi Almatı Havalimanı’nın da işletmecisi olan TAV, şirketi Almatı'da 200 milyon dolar yatırımla yeni dış hatlar terminali inşa ediyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri ile Kazakistan'ın Almatı kentinde yeni dış hatlar terminali inşaatı çalışmalarını inceleyen TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Kazakistan'ın Antalya için önemli bir turizm pazarı haline geldiğini söyledi. Varol, "İlk hedefimiz 500 bin Kazak misafiri Antalya'da ağırlamak. Bölgede belki de 1 milyon turist sayısını bulabiliriz. Bu rakamlar hayal değil. Antalya'da kış sezonunu daha da büyütmek istiyoruz. Bu anlamda hem Antalya'da hem de Almatı'da TAV tarafından işletilen havalimanlarda büyük inşaat çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Antalya turizmi, Kazakistan pazarında 500 bin turist hedefliyor

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri ile Kazakistan'ın Almatı kentinde TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Almatı Havalimanı'ndaki yeni dış hatlar terminali inşaatı çalışmalarını inceledi. Varol ve gazeteciler, TAV Almatı Havalimanı Genel Müdürü Alp Er Tunga Ersoy'dan havalimanına ilişkin bilgi aldı. Varol ve gazeteciler ayrıca havalimanında Air Astana Havalimanı Operasyon Müdürü Berik Abdrakhmanov, Pazarlama Müdürü Karlygash Omurbayeva ile de bir araya geldi. Varol ve gazeteciler, havayolu şirketinin Antalya'ya yönelik uçuşlara ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin bilgilendirildi.

Varol, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın Antalya için önemli bir turizm pazarı haline geldiğini söyledi. Varol, Almatı'dan yurt dışına uçuşlarda Antalya'nın İstanbul ve Dubai'nin ardından üçüncü sırada olduğuna dikkati çekti. Varol, Kazak turistlerin İstanbul ve Dubai'yi başka kentlere gitmek amaçlı aktarmalı uçuşlar için kullandığını, ancak Antalya'ya gelerek konakladıklarını kaydetti.

"KIŞ TURİZMİNDE BU YIL HEDEFİMİZİ 1 MİLYON 700 BİN"

Bu durumun Kazak halkının Antalya bölgesini ne kadar çok sevdiğinin göstergesi olduğuna işaret eden Varol, şöyle konuştu: "Antalya turizminde 2019 yılı rekorlar yılıydı. O yıl ilk 9 ayda 180 bin Kazak turist Antalya'ya gelmişti. Bu yıl ise 380 bin Kazak turist kente geldi. Yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. İlk hedefimiz 500 bin Kazak misafiri Antalya'da ağırlamak. Antalya Havalimanı olarak Kazakistan bölgesine kış sezonu için teşvik programlarımız var. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın burada yürüttüğü tanıtım çalışmaları, hem bizim teşviklerimiz ile bölgede belki de 1 milyon turist sayısını bulabiliriz. Bu rakamlar hayal değil. Türkiye'nin turizmde pazar çeşitliliği olması çok önemli. Bir iki ülkeye bağlı kalırsak o ülkelerde olası bir krizlerde turizm çok olumsuz etkileniyor. Ciddi katma değer sağlayacak Ortadoğu, Türk Devletler Topluluğu gibi bölgemizde görmek istediğimiz önemli pazarlarımız var. Burada bakanlığın da desteğiyle ciddi atılımlar yapıldı. Biz de bu pazarlarda çeşitli kampanyalarla teşvikler veriyoruz. Antalya'da kış sezonunu daha da büyütmek istiyoruz. Rekorlar yılı 2019'da kış sezonunda 700 bin turist gelmişti. Kış turizminde bu yıl hedefimizi 1 milyon 700 bin. Bu rakamlar istikrarlı ve güzel çalışmalarla, iyi tanıtımlarla oluyor."

Havalimanlardaki intibanın önemli olduğunu aktaran Varol, "Bu anlamda hem Antalya'da hem de Almatı'da TAV tarafından işletilen havalimanlarda büyük inşaat çalışmaları yürütüyoruz." dedi.

“YILLIK YOLCU KAPASİTESİ 14 MİLYONA ÇIKACAK”

TAV Almatı Havalimanı Genel Müdürü Alp Er Tunga Ersoy ise özellikle yaz aylarında kentten yapılan uçuşların büyük çoğunluğunu Antalya oluşturduğunu ifade etti. Kazak halkının Antalya'yı çok sevdiğini aktaran Ersoy, "Bölgedeki turizm potansiyeli oldukça yüksek. Bu sebeple Almatı Havalimanı'nda önemli inşaat çalışması yürütüyoruz. Terminale 200 milyon dolar yatırımla 55 bin metrekarelik dış hatlar terminali yapıyoruz. Böylece 3 milyon olan terminalin yıllık yolcu kapasitesi 14 milyona çıkacak." ifadelerini kullandı.

“ANTALYA ÖNEMLİ BİR UÇUŞ NOKTASI”

Air Astana Pazarlama Müdürü Karlygash Omurbayeva da şirketleri için Türkiye'nin ve özellikle Antalya'nın önemli bir uçuş noktası olduğunu belirtti. Omurbayeva, Türkiye ve Kazakistan arasında haftada 60'ın üzerinde uçuş yaptıklarını ifade ederek, "Antalya'ya son 3 senedir kış sezonları da uçuşlarımızı devam ettiriyoruz. Daha önce sadece yaz sezonunda uçuyorduk. Yaz aylarında günde 2 sefer uçuşlarımız var. Kazakistan halkı Antalya'ya büyük ilgi gösteriyor. Talep çok büyük. Kazakistan'ı da Antalya'da anlatmaya çalışıyoruz. Antalya'dan da bölgeye ilgi başladı." ifadelerini kullandı.

Varol'un Almatı Havalimanı'ndaki incelemesine eşlik eden Kazakistan’ın dünyaca ünlü sanatçısı Dimaş Kudaybergen, Kazak ve Türk halkının kardeş olduğunu ifade etti. Kazak halkının Türkiye'yi ve Antalya'yı sevdiğini anlatan Kudaybergen, iki ülke vatandaşları arasındaki ziyaretlerin her geçen gün artacağına inandığını dile getirdi.

"KAZAKİSTAN PAZARININ ANTALYA İÇİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ."

AGC Başkanı İdris Taş ise cemiyet olarak şehrin tanıtımı için birçok ülkede tanıtım elçisi gibi çalıştıklarını söyledi. Farklı ülkelerdeki gazeteciler ile kardeşlik köprüleri kurarak Antalya'nın tanıtım çalışmalarına katkı sağladıklarını ifade eden Taş, "Kazakistan pazarının Antalya için önemini biliyoruz. Fraport TAV ile yapacağımız karşılıklı çalışmalar ile hem Kazakistan'ı hem de Antalya'yı dünyaya tanıtarak iki ülke arasındaki turizm rakamlarını artırmaya çalışacağız. Bir meslek örgütünün yanı sıra şehrine katma değer sağlayan bir cemiyetiz." dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin