ANTALYA
Giriş Tarihi : 17-07-2023 19:14

Antalya tek yürek oldu

Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 'Milli Birlik Yürüyüşü' binlerce Antalya'nın katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüş sonrasında meydanda toplanan kalabalık 15 Temmuz şehitlerini hep birlikte andı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Antalya tek yürek oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Valiliği tarafından, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü” düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımın olduğu yürüyüşe, yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Murat Sezgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3.Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, kurum müdürleri, çok sayıda protokol üyesi ile binlerce vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait atlı ekiplerinin öncülük ettiği kortej, Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşlar eşliğinde Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejdeki protokol üyeleri ve Antalyalılar ellerinde Türk bayraklarını salladı. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Vali Yazıcı anı defterini imzalayarak meydandaki programa geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından, protokol ve kortejdeki vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayımlandı. Ardından program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Programda konuşan Vali Ersin Yazıcı, "15 Temmuz 2016 da gerçekleşen hain darbe girişiminin 7’nci yılında hainlere fırsat vermediğimiz meydanları, Türkiye’nin dört bir tarafında yine aynı inançla dolduruyoruz. Milletimiz hainlere karşı kahramanca gösterdiği mücadelede hakikate koşan 251 şehidimizi rahmetle anıyor, 2196 gazimizi minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler unutmadık, unutmayacağız. Ülkemiz üzerinde haince alçakça plan yapmak isteyenlere de ellerimizdeki al bayraklarla asla unutturmayacağız. Aziz milletimizin cesareti ve kahramanlığı destan oldu. Karanlık gece nurlu bir sabaha dönüştü. Rabbimize hamd olsun. 100 sene önce Anadolu’yu işgalcilere dar eden kahramanların torunları 15 Temmuz’da da FETÖ’cü alçak hainlere meydanları, sokakları, köprüleri, dar etmiştir. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu.

BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ, KARDEŞLİĞİMİZ, DAİM OLSUN

Konuşmasının sonunda ise Vali Yazıcı; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz vesilesiyle, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Kahraman Gazilerimize, şükranlarımı sunuyorum. Devletimiz var olsun, Milletine yar olsun. Al bayrağın gölgesinde, yurdumuz bahtiyar olsun. Sevgi ve saygılarımla.” dedi.

Vali Yazıcı’nın konuşmasından sonra programda sırasıyla kompozisyon yarışmasında 1. olan kompozisyonun okunması, İstiklal Marşımızın tamamının okunması, İl Müftülüğü tasavvuf müziği sunumu ve Doç. Dr. Yasin Pişkin’in söyleşisi ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, 81 ilde gerçekleştirilen “Sancak Koşusu” sonunda Vali Yazıcı sancağı teslim aldı ve sporculara teşekkür belgesi verdi. Program 00.13’de sala okunması ve Yivli Minare Camii’nde kılınan teheccüd namazı ile son buldu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin