YAŞAM
Giriş Tarihi : 15-01-2023 19:45

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 39 yaşında

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC’nin 39’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. AGC’nin gücünü basın meslek ilkeleri ve köklü geçmişinden aldığını belirten Taş, “Tüm olumsuzluklara rağmen elbet bir gün basın sektörü de hak ettiği saygıyı görecektir. Tüm mücadelemiz bu yöndedir” dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 39 yaşında

14 Ocak 1984 yılında kurulan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 39’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Başkan İdris Taş, yazılı bir açıklama yaptı. Taş, AGC yönetim kurulu adına yaptığı açıklamasında, AGC’nin gücünü basın meslek ilkelerinden ve köklü geçmişinden aldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAKTAYIZ

“14 Ocak 1984 yılında değerli meslek büyüklerimizin girişimleriyle kurulan Antalya Gazeteciler Cemiyeti bugün 39 yaşında. Gücünü basın meslek ilkelerinden ve köklü geçmişinden alan Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı medeniyet yolunda ilerlemeye, gazetecilik mesleğinin saygınlığını korumaya, üyelerinin mesleki ve sosyal gelişimini sağlamaya yönelik projeler geliştirmeye devam etmektedir. Antalya Basın Ödülleri, eğitim bursları, uluslararası düzeyde basın meslek örgütleriyle yürütülen işbirliği projeleri başta olmak üzere kentimizin ve ülkemizin gelişimi için var gücümüzle çalışmaktayız.

BASIN KURULUŞLARI YAYINLARINI DEVAM ETTİRMEKTE ZORLANIYOR

Cemiyetimizin 39. yılını kutladığımız bir dönemde üzülerek görüyoruz ki ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar basın çalışanlarını ve işverenleri de olumsuz etkilemektedir. Bir yandan basın çalışanlarının maaşları ve özlük hakları her geçen gün geriye gitmekte, diğer yandan ekonomik sıkıntılar nedeniyle basın kuruluşları yayınlarını devam ettirmekte zorlanmaktadır. Siyasi iktidar çevrelerinde yoğun olmak üzere demokratik olgunluktan uzak tehdit ve yıldırma dili basın ve ifade özgürlüğünü tehdit etmekte, idari, adli ve yargı süreçleri gazetecilik mesleğinin aleyhine işlemektedir.

TALEPLER DİKKATE ALINMADI

Bir süre önce yürürlüğe giren Basın Kanunu ile buna bağlı olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda kabul edilen Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği sektörün gerçeklerinden uzak, anti demokratik hükümler içeren, yerel gazetelerin ve yerel internet haber sitelerinin altından kalkamayacağı düzenlemeler içermektedir. Üzücüdür ki gerek kanun sürecinde, gerekse yönetmelik sürecinde basın meslek örgütlerinin ve süreli yayın sahiplerinin eleştirileri ve talepleri de dikkate alınmamıştır.

BİR GÜN BASIN SEKTÖRÜ DE HAK ETTİĞİ SAYGIYI GÖRECEK

Tüm olumsuzluklara rağmen elbet bir gün basın sektörü de hak ettiği saygıyı görecektir. Tüm mücadelemiz bu yöndedir. Bu vesileyle 39.yıl dönümümüzü kutluyoruz. Gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi basın ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kalktığı, basın kuruluşlarının ve basın emekçilerinin ekonomik özgürlüğüne kavuştuğu günler görmeyi diliyoruz.”

AdminAdmin