KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 16-04-2024 14:10

Antalya DOB’dan 23 Nisan’a özel çocuk operası

Antalya DOB 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel sürprizle geliyor! ‘Rapunzel’ çocuk operası, 17 Nisan Çarşamba günü dünya prömiyeriyle seyircilerine perde açıyor. Maceracı minik Rapunzel’in büyüleyici serüveni, özel olarak bestelenmiş müziği, muhteşem kostümü ve dekoruyla küçük sanat severleri bekliyor.

Antalya DOB’dan 23 Nisan’a özel çocuk operası

Antalya Devlet Opera ve Balesi masallar dünyasının kapısını bu sefer ‘Rapunzel’ ile aralıyor. Minikler için özel olarak opera formatında bestelenen eser, 17 Nisan 2024 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde ilk defa perdelerini açıyor. Günler öncesinden biletleri tükenen ‘Rapunzel’ çocuk operası 23 Nisan 2024 Salı günü saat 14.00’de ve 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 11.00’de tekrar sahnelenecek.

Andersen’in en çok bilinen masallarından olan Rapunzel, besteci Ahmet Sait Karabulut’un müzikal temalarıyla öne çıkıyor. N. Zeynep Ergüven’in metinleştirdiği modernize hikayesiyle her yaştan izleyiciye hitap eden oyunun yönetmenliğini Sabri Özdemir üstlenirken, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını N. Gazal Ertan, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniyor.

‘Rapunzel’ çocuk operasında Rapunzel karakteri; I. Meriç Karataş ve Betül Uzunoğlu Oruç, Leo karakteri; Ş. Baha İşler ve M. Yusuf Yıldız, Cadı karakteri; Seçil Fenercioğlu ve Tuğçe Oğuzülgen, Mia karakteri; Ceren Tereci Aytekin ve Sinem Seçil Baddal, Bıdık karakteri; Dağhan Ergün ve H. Ercan Uğur, Karga karakteri; Mustafa Özşamlı ve Engin Yaman, Pölsnderndorf Büyücüsü karakteri; Ş. Sılay Erman ve Oya Vural tarafından dönüşümlü olarak canlandırılacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale ve Orkestra sanatçılarının da yer alacağı eserde Orkestra Şefi A. Sait Karabulut olacak.

Masal ve müziğin büyüleyici dünyası, çocuklar için özel olarak bestelenen ‘Rapunzel’ çocuk operası ile sahneye taşınıyor. Hans Christian Andersen’in klasik masalından esinlenilen çocuk operasında minikler, Rapunzel’in gizemli kulesine adım atıyorlar.

İpek gibi sarı saçları ve kocaman gözleriyle dünyaya gelen Rapunzel, kötü Cadı tarafından anne babasından koparılır ve bir kulede yaşamaya başlar. Küçük bir pencereden izlediği dünyayı keşfetmek isteyen kahramanımız, tüm hayatı küçük bir odada geçmesine rağmen maceracı ruhunu kaybetmez. Bir gün ormandan geçen gezgin Leo ile yolları kesişir. Yıllarını kulede geçiren Rapunzel’in asıl hikayesinin başlamasına çok az kalmıştır. Peki bu hikayenin sonunda herkes mutlu olabilecek mi?

17 Nisan 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek dünya prömiyeri biletlerinin hızla tükendiği ‘Rapunzel’ çocuk operası 23-25 Nisan 2024 tarihlerinde tekrar sahnelenecek olup biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu. Biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden; hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden; her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir. (Bülten)

AdminAdmin