ANTALYA
Giriş Tarihi : 05-02-2024 14:46

AGF Başkanı Coşkun: “Acımız dinmedi. Bugün de dinmiyor”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Coşkun mesajında, “Acımız dinmedi. Bugün de dinmiyor. Ebediyen de dinmeyecek. 'Asrın Felaketi'nde yaşamını yitiren başta 50'ye yakın meslektaşımız ve diğer deprem şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

AGF Başkanı Coşkun: “Acımız dinmedi. Bugün de dinmiyor”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 1 yıl geçti. ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde binlerce bina yıkılırken binlerce vatandaş ise hayatını kaybetti.

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Coşkun mesajında, “2023 6 Şubat saat 04.17... Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Malatya'da yaşanan depremler sonrası saniyeler içinde binlerce can enkazlar altında kaldı... Onlarla birlikte kurulan hayaller, umutlar ve yuvalar da yıkıldı. Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Malatya depremleri 'Asrın Felaketi' olarak literatüre girerken, yaraları sarmak için Türkiye tek vücut oldu. Günlerce yas tutuldu. İçimiz yandı. Yanmaya da devam ediyor. Sıcak bir tas çorba yapacak tenceresi bile kalmayan, sadece canını kurtarmış, on binlerce insanımız. Depremin soğuk yüzünü birlikte yaşadık. Acımız dinmedi. Bugün de dinmiyor. Ebediyen de dinmeyecek. 'Asrın Felaketi'nde yaşamını yitiren başta 50'ye yakın meslektaşımız ve diğer deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Allah aynı korkuyu, aynı yıkımları ve aynı çaresizlikleri bir daha ülkemize yaşatmasın” dedi.

AdminAdmin