YAŞAM
Giriş Tarihi : 15-10-2023 16:41

AGC heyeti, Astana'da ziyaretlerde bulundu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Medya Köprüsü Projesi kapsamında Astana'da ziyaretlerde bulundu, gazetecilerle bir araya geldi.

AGC heyeti, Astana'da ziyaretlerde bulundu

Antalyalı gazeteciler AGC ve Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı arasındaki kardeşlik protokolü kapsamında Medya Köprüsü Projesi ile Kazakistan'ın başkenti Astana kentini ziyaret etti.

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Zhoyamergen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette AGC heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Kazakistan Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile bir araya geldi. Ziyarette, Astana Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Mahmut Şevket Bayram da yer aldı.

Ziyarette, Kazakistan'ın Antalya turizmi için önemine dikkati çeken AGC Başkanı İdris Taş, Kapucu'ya Yörüklüğün simgelerinden "heybe" minyatürü hediye etti. Kapucu da AGC'nin kurduğu kardeşlik köprüsünün Kazakistan ile Antalya arasındaki bağları güçlendireceğine inandığını ifade etti.

AGC heyeti Kazakistan Devlet Kütüphanesi'nde Kazak gazetecilerle buluştu. Başkan Taş ve başkanvekili Işık Tunçel, Kazak meslektaşlarına "Yeni Medya, etkili iletişim ve Veri Haberciliği" konusunda bilgi verdi.

Heyet ardından Avrasya Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Kairat Sak ve gazetecilik bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere mini bir ders veren Antalyalı gazeteciler, burada Türk basını ve gazetecilikle ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı. Antalyalı gazeteciler, Astana'da Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Yurttaşlar Fonu Başkanı Abzal Saparbekoğlu ile görüşerek ortak projeler üzerine konuştu.

Taş ve yönetim kurulu üyeleri, TRT Kazakistan Temsilcisi Mehmet Zahid Çalışkan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet son olarak Kazakistan Devlet Televizyon Kanalı RTRK Yönetim Kurulu Başkanı Lazzat Tanysbay'ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin