YAŞAM
Giriş Tarihi : 05-11-2023 19:23

AFAD’dan Alacasu’da Afet Eğitim Kampı

Cumhuriyeti’n 100. yıl dönümü anısına ve afetlerde ortak çalışma kültürünü geliştirmek amacıyla Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Kemer’in Çamuyva Mahallesi Alacasu Koyu’nda 7’si kamu 16’sı da sivil toplum kuruluşu olmak üzere toplam 270 personelin katılımıyla “Afet Eğitim Kampı” düzenlendi.

AFAD’dan Alacasu’da Afet Eğitim Kampı

Şüheda PARTAL

Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Cumhuriyeti’n 100. yıl dönümü anısına ve Afet ve acil durumlarda görev yapan paydaşların arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak, koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla Kemer’in Çamuyva Mahallesi Alacasu Koyu’nda “Afet Eğitim Kampı” düzenlendi.

Antalya AFAD ekiplerinin yanı sıra, Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT), Antalya Büyükşehir İtfaiyesi, UMKE, İHH, AKUT, ANDA, HAYRAT, MEB AKBUR, SAR, MAKSAT, Orman Bölge İşletme Müdürlüğü olmak üzere 7’si kamu 16’sı da sivil toplum kuruluşu olmak üzere toplam 270 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim kampında, doğada ve suda arama kurtarma, orman yangınları, ilk yardım, psikososyal destek, sedye ile yaralı indirme, telsiz ve koordinat kullanımı, barınma gibi konularda gündüz ve gece eğitimler verildi.

HEDEFİMİZ SENKRONİZASYON İÇERİSİNDE GÖREV YAPMA

Eğitim kampı hakkında bilgi veren AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin, özellikle sivil toplum kuruluşlarının birbirlerinin imkan ve kabiliyetlerini görmeleri ve senkronizasyon içerisinde çalışmalarını temin etmesi için eğitim kampını düzenlediklerini söyledi. Toplamda 270 personelin kampa katıldığını ifade eden Erçin, “Gündüz ve gece olmak üzere eğitimler faaliyetlerinin yanı sıra arama kurtarma tatbikatı da gerçekleştireceğiz. Buradaki hedefimiz ekiplerin birbirini tanıyarak sahada meydana gelebilecek herhangi bir olayda birbirine güvenerek güven içerisinde ve senkronizasyon içerisinde görev yapmaları” dedi.

GÜZEL BİR EĞİTİM OLDU

Eğitim kampına 20 kişiyle katılan KEMKUT’un Başkanı Emre Uğur da, “Bu kamp özellikle son yaşadığımız depremde arama kurtarma esnasında farklı ekiplerin birbiriyle çalışmasında yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla yapılmış çok güzel bir faaliyet. Böyle bir faaliyete yer verip destekledikleri için Antalya Valiliği, AFAD ve Kemer Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Çeşitli eğitim modüllerinde eğitim aldık. Bizim için farklı farklı dernek ve kurumlarla birlikte çalışmak deneyim oluyor. Yeni kurulmuş bir dernek olarak bizim için güzel bir eğitim oldu. Derneğimizdeki üyelerin gelişmesi açısından da güzel bir fırsat oldu ve büyük katkı sağlayacağına da inanıyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin