ANTALYA
Giriş Tarihi : 12-12-2023 21:27

2023 yılının son BAKA Toplantısı Antalya'da gerçekleşti

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Antalya Valiliği'nde gerçekleştirildi.

2023 yılının son BAKA Toplantısı Antalya'da gerçekleşti

2023 yılının son BAKA Yönetim Kurulu toplantısı Antalya Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Isparta Valisi Aydın Baruş, Burdur Valisi Türker Öksüz, Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Isparta Ticaret Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Odası Meclis Başkanı Akif Aslan, Burdur Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Çeliker ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.

BAKA 608 PROJEYE DESTEK VERDİ

Toplantıda Antalya, Burdur ve Isparta illerinde 2024 yılında yapılacak olan sağlık, spor, eko-turizm ve alternatif turizm projeleri masaya yatırıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılında, 608 projeye destek vererek hayata geçirildiği bilgisi verildi. Toplantıda ayrıca girişimcilik ekosisteminin iyileştirilmesi, imalat sanayinin güçlendirilmesi ve istihdam edilebilirliğin artırılması alanlarında 47 projeye imza atıldığı belirtildi.

SİBER VATAN PROGRAMI ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYOR

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli eğitim programları da düzenlendiği ifade edildi. Bu doğrultuda da Dijital Dönüşüm Ofisi, Savunma Sanayi Başkanlığı ve kalkınma ajansları işbirliğinde geliştirilen Siber Vatan Programı kapsamında 160 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi. 2024 yılında Siber Vatan programına ilave olarak yazılım ve Kodla Bakalım Programının uygulanmaya koyulacağına vurgu yapıldı.

BAKA Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi. (Bülten)

AdminAdmin