Liseli Erhan, Türkiye Birincisi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışmasında Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Erhan Kırbaş, "Türkçeyle Yazılan Destan: Cumhuriyet" isimli eseriyle Türkiye Birincisi oldu.

EĞİTİM - 02-11-2023 15:03

Liseli Erhan, Türkiye Birincisi

Şüheda PARTAL

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle düzenlenen "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yazma yarışması değerlendirme sonuçları belli oldu. Türkçe’nin öğrenciler arasında doğru ve etkili bir şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve başarılı örnekleri ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla liselilere yönelik olarak düzenlenen yarışma büyük ilgi görürken 81 ilden katılım sağladı.

"TÜRKÇEYLE YAZILAN DESTAN: CUMHURİYET" İLE BİRİNCİ OLDU

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu temsilcilerinden oluşan seçici kurul, illerde yapılan değerlendirmeler sonucunda il birincisi olarak seçilen ve Türk Dil Kurumu'na gönderilen 81 eser arasından seçici kurul marifetiyle yapılan değerlendirme sonucu Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Erhan Kırbaş, "Türkçeyle Yazılan Destan: Cumhuriyet" isimli eseriyle Türkiye Birincisi oldu. Kırbaş ayrıca, 30 bin liralık ödülünde sahibi olurken, eseri Türk Dil Kurumu tarafından Türk Dili dergisinde yayımlanacak.

İLÇE MİLLİ EĞİTİMDEN TEBRİK

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de sosyal medya hesaplarından Erhan Kırbaş’ı tebrik etti. Yapılan paylaşımda, “Bakanlığımızın Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Türk Dil Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yazma yarışmasında; İlçemiz Ünal Aysal Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Erhan Kırbaş, Türkiye genelinde birinci olmuştur. Öğrencimizi, ailesini, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

Okul Müdürü Mustafa Gökhan Uslu da “Öğrencilerimize Türkçemizin zenginliğini öğretmek ve dilimizin kullanımına hakım çıkma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla okulumuzda Türkçemizin kurallarına uygun olarak kullanılması ve zenginliğini göstermek amacıyla iki proje tasarlanmış ve yürütülmeye başlanmıştır. Biz bu çalışmalarımızın sonucu olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır ödülü aldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

02-05-2024 - EĞİTİM

Göynük Mutfak Sanatları'ndan “Kariyer günleri ve tadım şenliği”

Göynük Mutfak Sanatları'ndan “Kariyer günleri ve tadım şenliği”

27-04-2024 - EĞİTİM

itep kursu