“Engelleri Aşalım Renklerde Buluşalım”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, “Engelleri Aşalım Renklerde Buluşalım” resim sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonunda açıldı.

KÜLTÜR-SANAT - 02-05-2024 19:28

“Engelleri Aşalım Renklerde Buluşalım”

Şüheda PARTAL

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umutışığı Derneği adına Güldane Kaya organizasyonunda suluboya, yağlıboya, akrilik, rölyef, keçe teknikleriyle hazırlanmış tabloların yer aldığı “Engelleri Aşalım Renklerde Buluşalım” resim sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonunda açıldı.

Açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Canan Keleş ile UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umutışığı Derneği Kurucu Başkanı Güldane Kaya katıldı.

Açılışta konuşan Güldane Kaya, daha önce resim yaptığını ancak ilk defa bir sergiye dahil olduğunu belirterek, “Bizler engeller üzerinde çalışıyoruz ve her tarafta engelli bireylerimizin sanatla, sporla müzikle iç içe olmasını istiyorum. Bundan sonra farklı projeler yaptık ve yapacağız. Evlerinde oturan dezavantajlı bireylerimizi farklı noktalara ulaştıracağız, onlara farklı el sanatları öğreteceğiz. Dışarıya çıkarlarsa eğer anne ve babaları biraz nefes almış olacak. Çünkü engelli bireylerin aileleri gerçekten çok zor durumda, çocuklarını bırakacak yer bulamıyorlar. Böyle bir projeyi beraber gerçekleştireceğiz ve engelli bireylerimize ve ailelerine bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız” dedi.

Belediye Başkan Vekili Canan Keleş ise, “Toplumun önder kadınları burada. İyi ki varsınız. Tabi ki kadınların toplumda önemli görevler alabilmesi için her zaman yanımızda olan erkek yol arkadaşlarımız ve destekçilerimiz de iyi ki varsınız” dedi.

Sergi 15 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uluslararası Kemer Sualtı Günler başladı

Uluslararası Kemer Sualtı Günler başladı

17-05-2024 - KÜLTÜR-SANAT

Antalya DOB’dan 19 Mayıs’a özel konser

Antalya DOB’dan 19 Mayıs’a özel konser

17-05-2024 - KÜLTÜR-SANAT

itep kursu