Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci

Kemer’de ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 8 bin öğrenci, bugün karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi. İş insanı Murat Canik tarafından annesi adına yaptırılan Özgül Canik Anaokulunda düzenlenen karne töreninde konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, eğitimde hayırseverliğin önemine dikkat çekerek, “Milli eğitim camiası bu tür yatırımları çok ihtiyaç duyan bir camia. Eminim burada yetişecek olan çocuklar da bu yapılmış olan hayırseverliğin bilincinde büyüyecekler” dedi.

EĞİTİM - 19-01-2024 16:34

Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci

Şüheda PARTAL

Kemer’de ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 8 bin öğrenci, bugün karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi. İkinci dönem ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini bildirdi.

İş insanı Murat Canik tarafından annesi adına yaptırılan Özgül Canik Anaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, iş insanı Murat Canik ve eşi Emine Canik ile veliler katıldı. Anaokulunda incelemelerde bulunan Kaymakam Solmaz, sınıfları tek tek dolaşarak minik öğrencilerle sohbet etti. Ardından karnelerini vererek mutluluklarına ortak oldu. Katılımcılar tarafından da öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

ÇOK ANLAMLI BİR HAYIRSEVERLİK ÖRNEĞİ OLMUŞ

Kaymakam Solmaz, minik öğrencilerin karne sevincine ortak olurken bir nevi anaokulunun da açılışını yapmış gibi olduklarını ifade etti. Eğitimde hayırseverliğin önemine dikkat çeken Solmaz, “Gerçekten çok anlamlı bir hayırseverlik örneği olmuş. Özgül Canik hanımefendinin ruhuna hayrat olarak yaptırılmış olan bu anaokulu kıymetli evladı Murat beyefendinin ve kıymetli eşinin ciddi samimiyetle vermiş oldukları destekle burada güzel bir ortam yaratılmış. Çocuklarımızın her türlü imkanı düşünülmüş. Kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak ortamlar dizayn edilmiş. Bizler de bunlara şahitlik ettiğimizde çok mutlu olduk. Eminim burada yetişecek olan çocuklar da bu yapılmış olan hayırseverliğin bilincinde büyüyecekler. Topluma faydalı olmak adına bu ortamları öğretmenleri ile birlikte ziyadesiyle iyi değerlendirecekleri kanaatindeyim. Bu vesileyle tekrar hayırseverlerimize şahsım ve ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. Milli eğitim camiası bu tür yatırımları çok ihtiyaç duyan bir camia. Böyle duyarlılık göstermeleri, eğitimi, öğretime, çocuklara değer vermeleri bizleri çok mutlu etti” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ise, ilçe genelinde yaklaşık 8 bin öğrencinin karne aldığını ifade ederek, “Ara tatilde de biz okulların bakımlarını yapıp öğrencilerimize yeniden hazır hale getireceğiz. Kemer’i daha güzel şeyler bekliyor. Hep beraber güzel yatırımlarla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE BU GÜZEL ESERİ BİR ARAYA GETİRDİK

Annesi merhum Özgül Canik’in arzusunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten iş insanı Murat Canik de, “Kamu-özel el ele vererek birlikte bu güzel eseri bir araya getirdik. Bugünkü törende bizi tabii aile olarak çok mutlu ediyor. Çünkü rahmetli annemizin son arzusuydu okul çocuklarımıza karne vermek. Onlarla birlikte olmak bizi çok duygulandırdı. İnşallah Özgül Canik Anaokulundan ülkemiz için çok hayırlı evlatlar yetişir. Çünkü bu ülkeyi bu devleti onlara teslim edeceğiz. Sayın Kaymakamımıza da gösterdiği nezaket ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Solmaz, Murat Canik’e eğitime katkılarından dolayı plaket takdim etti.

1Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
2Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
3Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
4Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
5Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
6Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
7Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
8Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
9Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
10Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
11Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
12Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
13Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
14Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
15Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
16Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
17Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
18Kemer’de 8 bin öğrencinin karne sevinci
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

Hekim adayları Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri’nde eğlendi

02-05-2024 - EĞİTİM

Göynük Mutfak Sanatları'ndan “Kariyer günleri ve tadım şenliği”

Göynük Mutfak Sanatları'ndan “Kariyer günleri ve tadım şenliği”

27-04-2024 - EĞİTİM

itep kursu