Kemer-Kaş etabının galibi Max Kanter

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) ikinci gününde 190,6 kilometrelik Kemer-Kaş (Kalkan) etabı gerçekleşti. Kemer Saat Kulesi önünden startı verilen ikinci etabı, 4:43:15’lik derecesiyle World Team Astana Qazaqstan takımından Alman bisikletçi Max Kanter kazandı.

SPOR - 22-04-2024 20:04

Kemer-Kaş etabının galibi Max Kanter

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) ikinci gününde 190,6 kilometrelik Kemer-Kaş (Kalkan) etabı gerçekleşti. Saat 11.25'te Kemer'den verilen startla 171 sporcu Kaş-Kalkan etabı için pedal basmaya başladı.

Peloton uzun süre toplu gitmeyi tercih etti. Bike Aid takımından Antonie Berlin önce kaçtı. Sonra yanına gelmeye çalışan beş sporcu ile devam ettiyse de pelotona yakalandılar.

Daha sonra aralarında David Lozano (Novo Nordisk), Samet Bulut (Beykoz), Jonathan Rottmann (Rembe), Jakub Kaczmarek (Mazowsze), Gianni Marchand (Tarteletto) 1 dakika 30 saniye fark yaparak arayı açtı.

42’nci kilometrede fark 2 dakika 15 saniyeye, daha sonra da 3 dakika 35 saniyeye kadar çıktı.

TIRMANIŞ PRİMİ SONUÇLARI

Etabın 46,5'inci kilometresinde tırmanış prim kapısı geçildi. Üçüncü kategoriden puan veren tırmanış prim sonuçları şu şekilde gerçekleşti; 1- Vinzent Dorn (Bike Aid), 2- Jakub Kaczmarek (Mazowsze), 3- Samet Bulut (Beykoz)

FARK ÖNCE AÇILDI, SONRA KAPANDI

Altılı grup hem tempo yapıp prim kapılarında etkili olurken zaman farkı da git gellerle enteresan sonuçlara sahne oldu. Önce Gianni Marchand geride kaldı. Zaman farkı 5 dakikaya çıktı. Marchand grubu yakaladı, altı bisikletçi pelotonun önünde kaçmaya devam etti. Fark 2 dakika 50 saniyeye düştü. Sonra tekrar yükseldi.

SPRİNT PRİM SONUÇLARI

73,4'üncü kilometre geçilirken sprint prim kapısı geride kaldı. Alınan sonuçlar şöyle: 1- Davide Lozano, 2- Giannni Marchand, 3- Vinzent Dorn.

Etabın başından bu yana mükemmel bir yarış çıkaran Beykoz Belediye Spor Kulübü sporcusu Samet Bulut, gerek altılı grubun içinde gösterdiği performans ve prim kapılarındaki başarısı ile gerçekten etabın yüz akı sporcumuz oldu. Samet Bulut ikinci kategoriden puan veren 118,2’nci kilometredeki tırmanış prim kapısını birinci olarak geçti ve Kırmızı mayoyu taşıma adına büyük bir adım attı. İkinciliği Bike- Aid takımından Vinzent Dorn, üçüncülüğü Novo Nordisk takımından David Lozano, dördüncülüğü ise Tarteletto takımından Gianni Marchand elde etti.

MAYOLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Peloton finişe toplu geldi. Son 400 metreye kadar kopma olmadı. Yarışın son bölümünde atak yapan Max Kanter etabı birinci tamamladı.

1’inci Astana'dan Max Kanter’e madalyasını Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, 2’nci Alpecin-Deceuninck'ten Henri Uhlig’e madalyasını Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, 3’üncü DSM-firmenich'ten Tobias Lund Andresen’e madalyasını Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan takdim etti.

Genel klasman liderine verilen Spor Toto sponsorluğundaki Turkuaz Mayo’yu Alpecin-Deceuninck takımından Henri Uhlig elde etti. Belçikalı sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz giydirdi.

Puan klasmanı liderine verilen Mosso sponsorluğundaki Yeşil Mayo'yu Polti Kometa Takımından Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Eyüp Özdemir giydirdi.

Dağların Kralı klasmanı liderine verilen Turkish Airlines Kırmızı Mayo’yu Beykoz Belediye Spor’dan Samet Bulut kazandı. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti.

Türkiye Güzellikleri klasmanı liderine verilen goturkiye.com sponsorluğundaki Beyaz Mayoyu Bike Aid takımından Vinzent Dorn kazandı. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı giydirdi.

MAX KANTER: AİLEM BU BAŞARIDA BÜYÜK ROL OYNADI

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci ve en uzun etabını kazanan Astana takımından Max Kanter; "Bugün Astana takımında herkes benim arkamdaydı. Aynı zamanda ailem de bu başarıda büyük bir rol oynadı" dedi. Yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Max Kanter, ilk PRO zaferine ulaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek; "Son yıllarım kolay geçmedi. Sakatlıklar yaşadım ve geri dönmem uzun zaman istedi. Yarış kazanmak için her zaman eksikler oldu. Bugün Astana takımında herkes benim arkamdaydı. Aynı zamanda ailem de bu başarıda büyük bir rol oynadı." ifadelerini kullandı.

Enerjisini yarış boyunca iyi koruduğunu ve Mark Cavendish gibi bir bisiklet dehasının arkasında olmasından gurur duyduğunu vurgulayan Max Kanter; "Ben de sprintte her şeyimi ortaya koydum." diye konuştu.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 156 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı ile devam edilecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kepez’in kızları şampiyonlarla oynayacak

Kepez’in kızları şampiyonlarla oynayacak

03-05-2024 - SPOR

Kemer Belediyesi'nden sporculara ulaşım desteği

Kemer Belediyesi'nden sporculara ulaşım desteği

02-05-2024 - SPOR

itep kursu